Felbukkant egy gyanús drón, leszaladt a színpadról a Green Day

A koncert tíz percet szünetelt a furcsa helyzet miatt.

Épp a Longview című dalukat játszották, mikor egyik pillanatról a másikra a színfalak mögé rohantak a Green Day nevű együttes tagjai szerda esti detroiti koncertjükön. A biztonsági szolgálat ugyanis kiszúrt egy ismeretlen drónt, és azonnal leparancsolta őket a színpadról – írja a Billboard.

Az épp Saviors nevű turnéjukkal utazó zenekar Comercia Park stadionban tartott koncertje ezután jó tíz percre leállt (egy ideig azért a több mint negyvenezres közönség tovább énekelte Longview-t), az esetleges katasztrófa megelőzése érdekében ugyanis a beazonosítatlan drón miatt nem engedték vissza az együttest a színpadra. Ahogy az a detroiti CBS tévécsatorna által közzétett videóban is látszik, Billie Joe Armstrong és a zenekar tagjai a felszólítás után hirtelen lerohantak a színpadról.

A közönséget a színpadi kijelzőkön tájékoztatták a hirtelen szünetről, a tévé értesülései szerint pedig azóta a helyi hatóságok őrizetbe is vették a drón vezetőjét. Röpke tíz perc után folytatódott a félbehagyott szám:

Hogy vagytok? Onnan folytatjuk, ahol abbahagytuk

– mondta Armstrong, majd a helyszíni beszámolók szerint arra kérte a rajongókat, hogy egy kis időre tegyék el a telefonjaikat, és éljék meg velük a pillanatot. Az énekes később a koncert közben is reagált a helyzetre: „nincs az a rohadék, aki megállítana minket!” – fogalmazott.

A koncert után a Green Day egy (azóta nem elérhető) X-bejegyésben is elnézést kért, és a posztban azt is elárulták, hogy a rendőrség is közbelépett.

Detroit! Elnézést a ma esti késésért, a stadion biztonsági személyzete kiürítette a színpadot egy potenciális biztonsági probléma miatt. A detroiti rendőrség gyorsan megoldotta a helyzetet, így folytatni tudtuk a koncertet. Köszönjük a megértést

– írták.