Joaquin Phoenix és Lady Gaga annyit fogyott a Joker folytatása miatt, hogy orvosi felügyelet alatt álltak

A koplalás és a rengeteg táncpróba miatt Phoenix még keményebb átalakuláson ment át, mint az első film forgatásakor.

Orvosok felügyelték Lady Gagát és Joaquin Phoenixet a Joker: Kétszemélyes téboly forgatásán a rendkívül szigorú diéta miatt – derült ki a film velencei sajtótájékoztatóján.

A Jokerért Oscart kapó színész elmondta, hogy ismét visszatért a korábbi diétájához – az első film forgatása alatt 23 kilót fogyott –, azaz salátán és párolt zöldségeken élt. Azt azonban nem gondolja, hogy veszélyes átalakuláson ment volna át, főleg úgy, hogy végig orvosi megfigyelés alatt állt. Hozzátette azonban, hogy egy ilyen szigorú diéta mellett az ember akaratlanul is a mértékletes étkezés megszállottjává válik.

Phoenix nem akart a diéta részleteibe bocsátkozni, azt azonban elmondta, hogy hogy ezúttal nehezebb volt, mint az első film forgatásakor, mivel a koplalás mellett rengeteg táncpróbájuk volt.

Nehezebbnek éreztem, de biztonságos volt. Viszont 49 éves vagyok, többet nem kéne ilyet bevállalnom, részemről valószínűleg ennyi volt

– nyilatkozta a színész.

Phoenix mellett Lady Gaga is komoly fogyáson ment át, akinek az átalakulását a színész is méltatta:

Emlékszem, amikor először találkoztunk a próbákon, aztán egy ideig távol voltál. Mire újra láttalak, rengeteget fogytál. Lenyűgöző volt.

A Joker: Kétszemélyes tébolyt október harmadikán mutatják be.