John Malkovich a Magyar Zene Házában lép fel

Háromszor lép színpadra novemberben.

Ismét Budapestre jön John Malkovich: a kétszeres Oscar-jelölt színész háromszor is a Magyar Zene Háza színpadára áll a The Infamous Ramirez Hoffman című összművészeti produkcióban, amelyet Anastasya Terenkova zongoraművésszel hoztak létre. Malkovich november 17-én kétszer, 18-án pedig egyszer lép fel.

Ahogy írják, „a színész és a változatos repertoárt előadó kamaratrió párbeszédet folytat szöveg és zene között. A szöveg a kimagasló hatású, magyarul is népszerű író, Roberto Bolaño Nazi Literature in the Americas című könyvének utolsó fejezete, aminek Infamous Ramirez Hoffman a címe. A kötet kitalált irodalmi alakok enciklopédiája, akikben az a közös, hogy mindannyian szélsőjobboldali nézeteket vallanak. A műsorban szereplő szöveg egy fasiszta költő-repülőgéppilóta-gyilkos történetét meséli el, miközben a kamaratrió sokan mások mellett Astor Piazzolla-, Antonio Vivaldi-, Max Richter-, Eric Satie-darabokat játszik. Malkovich hangja a negyedik hangszer – amint megszólal, azonnal magával ragadó hatást fejt ki.“

A jegyvásárlás szeptember 11-én indul. Az esti, 20.30-as előadásokat követően egy rövid beszélgetésre is sor kerül a világhírű színésszel.

Malkovich nem olyan régen járt utoljára a magyar fővárosban: júliusban a Szépművészetibe és a Nemzeti Galériába is ellátogatott, az előbbiben többek közt Szentkirályi Alexandrával nézelődött.