Joe Biden inkognitóban Oroszországba utazik, és ott ragad, angolt tanítani, egy új, orosz sorozatban

A Kremlnek is köze lehet az új szitkomhoz.

Visszavonulása után nincs jobb dolga, így Joe Biden, inkognitóban, Oroszországba utazik, hogy megvizsgálja az „orosz lelket” és megpróbáljon rájönni, miért nem működnek az oroszok elleni szankciói – erről szól majd egy új, kedden bejelentett, saját gyártású szitkom a TNT nevű, orosz csatornán.

A Viszlát című vígjátéksorozatban az Oroszországba érkező Joe Biden már az első nap elveszíti az útlevelét, és kénytelen egy átlagos, orosz bérházban lakni és angolt tanítani, hogy elég pénzt keressen a hazautazáshoz. Biden szerepét Dmitrij Djuzsev, egy ismert, orosz színész játssza majd, aki bátor kísérletnek nevezte a projektet.

A sorozat azonban valószínűleg nem csupán a világpolitika iránt érdeklődő, orosz kreatívok agyszüleménye, korábban a független újságírók által megszerzett, Kreml Leaks néven ismert dokumentumokból kiderült, hogy számos film- és tévéprojekthez köze volt az elnöki adminisztrációnak: a Kreml célja, hogy az általa sulykolt témákat, könnyedebb formában, a szórakoztatóipar is napirenden tartsa.

Márciusban, például, az orosz állami televízió elindított egy fikciós sorozatot, ami az ukrajnai, 2013–14-es Majdan-forradalom alternatív változatát mutatta be: ebben a tüntetéssorozat az Egyesült Államok által támogatott államcsíny volt.