Vizsgálat indult Katy Perry ellen: környezeti károkat okozhatott új klipjével egy kis spanyol szigeten

A klipet készítő produkciós cég állítólag nem szerzett engedélyt a forgatáshoz.

Katy Perry ellen vizsgálat folyik a S’Espalmador nevű spanyol szigeten készült klipje miatt: engedély nélkül forgathatott a sziget védett dűnéi között – írja a Guardian.

S’Espalmador, a Formenterától északra fekvő, magántulajdonban lévő szigetecske 1980 óta a Ses Salines Nemzeti Park része. A kis lakatlan szigeten található dűnék a Baleár-szigetek legjobb állapotban fennmaradt dűnerendszerét alkotják, és a regionális kormány turisztikai honlapja szerint „nagy ökológiai értékkel bírnak”.

Az énekesnő augusztus 8-án megjelent, Lifetimes című dalához készült bulizós klipje (a S’Espalmadorhoz szintén közeli) Ibizán játszódik, de a kis sziget és védett dűnéi is feltűnnek benne. A Baleár-szigetek környezetvédelmi hivatala sajtóközleményében azt állítja, hogy a klipet készítő produkciós cég nem szerezte meg a megfelelő engedélyeket a forgatáshoz. A hivatal azt írta, hogy vizsgálják a lezárt terület esetleges megrongálását. A közlemény szerint a filmezés alapvetően nem minősül „környezet elleni bűncselekménynek”, mivel a video- vagy fényképfelvételek „kérésre engedélyezhetők”.