George Clooney keményen beleállt kollégáiba: Tarantino irritálja, David O. Russell meg pokollá tette az életét

A színész mindkét rendezőre eléggé neheztel, Brad Pittel közösen adott interjújában pedig erélyesen ki is fejtette, miért.

George Clooney a GQ-nak adott egy Brad Pittel közös interjút, amiben Quentin Tarantinóról is szó esett: Clooney úgy fogalmazott, „eléggé irritálja” most a rendező, aki korábban kétségbevonta, lehet-e egyáltalán Clooney-t filmsztárnak nevezni.

A riporter épp azt fejtegette, hogy mindkét színész filmográfiájában akadnak rendezők, akik vissza-visszatérnek hozzájuk (Pitt például már többször is forgatott David Fincherrel vagy Tarantinóval, Clooney pedig a Coen testvérek egyik kedvence), mikor mintegy mellékesen megjegyezte, hogy ő Clooney helyében néha szólna például Tarantinónak, hogy ráér. A színész válaszul elmondta, hogy dolgozott már együtt a rendezővel, noha akkor még nem ebben a minőségében: Clooney első nagy mozis szerepét az Alkonyattól pirkadatig című, Robert Rodriguez által rendezett kultikus vámpírfilmben kapta, ahol Tarantino testvérét alakította.

Ezután azonban gyorsan kijelentette, hogy most eléggé neheztel a rendezőre:

Quentin mondott rólam pár szarságot nemrégiben, úgyhogy most eléggé irritál. Csinált egy interjút, ahol filmsztárokat sorolt, és téged is említett [Brad Pittet– a szerk.], meg valaki mást, erre a fickó megkérdezte tőle: »És mi a helyzet George-dzsal?« mire ő: »George nem egy filmsztár«. Aztán szó szerint azt mondta: »Mondjanak egy filmet tőle az ezredforduló óta«. Az ezredforduló óta?! Az az egész kibaszott karrierem. Szóval most úgy vagyok vele, hogy rendben, haver, húzz a picsába.

Az nem derült ki, milyen interjúról beszélt Clooney, az viszont egyáltalán nem hihetetlen, hogy Tarantino így nyilatkozott róla, a rendezőnek ugyanis kedvelt elfoglaltsága meghatározni, ki minősül filmsztárnak és ki nem. 2022-ben például Hollywood marvelizálódása kapcsán beszélt arról, hogy a szuperhősfilmek színészei nem hagyományos értelemben vett filmsztárok:

Ott az a sok színész, akik ezekkel a karakterekkel lettek híresek. De ők nem filmsztárok. Amerika Kapitány a sztár, vagy Thor, […] a franchise karakterek azok, akik sztárrá válnak

– fogalmazott akkor.

Clooney David O. Russellről is lesújtó véleménnyel van, közös filmjük, a Sivatagi cápák karrierje egyik legrosszabb élménye volt, úgyhogy a BAFTA-díjas amerikai filmrendezőről is keményen nyilatkozott:

Ahogy idősödik az ember, úgy változik az időbeosztása. Öt hónap az életedből elég sok idő. Nem úgy megy ez, hogy azt mondod: »Ó, elugrok csinálni egy nagyon jó filmet, mint amilyen a Sivatagi cápák, és együtt dolgozom egy olyan szánalmas f*sszal, mint David O. Russell, aki pokollá tette az életemet«. Sőt, pokollá tette az egész stáb életét is. Nem éri meg. Az életemnek ezen a pontján már nem. Csak azért, hogy jó legyen a végeredmény…

Kapcsolódó
Tényleg a filmművészet vesztét okozhatja a Marvel-uralom, vagy csak Tarantinóék sznobok?
A teljes filmipart leigázó stúdió kapott már hideget, meleget is: a diverzitás élharcosa, de vidámparkká alakítja a mozit és a populizmus népszerűsítésében is szerepe lehet.