Liza Minnellit annyira felbosszantották a róla készült filmek, hogy inkább megírta saját memoárját

A 78 éves színésznő korábban abszolút elzárkózott az önéletírástól.

Liza Minnelli szerint nem sikerültek jól az életéről szóló filmek, így inkább saját kezébe vette az irányítást: 2026 tavaszán kiadja saját, egyelőre cím nélküli memoárját – írja a Guardian.

Az Oscar-, Golden Globe-, Tony- és Emmy-díjas színésznő, énekesnő és táncos, a néhai Judy Garland lánya igen tartalmas évekre tekinthet vissza, a könyv a hírek szerint karrierjén, szerelmi életén és a kábítószerrel való közdelmén kalauzolja majd végig az olvasókat. A színésznőről egyébként idén is megjelent egy dokumentumfilm Liza: A Truly Terrific Absolutely True Story címmel.

A People magazinnak Minnelli felidézte:

Amióta elég idős voltam ahhoz, hogy ceruzát tegyek a papírra, az emberek arra kértek, hogy írjak könyvet a karrieremről, az életemről, a szerelmeimről, a családomról. »Nincs az az isten! Majd elmesélik akkor, ha már nem leszek« – ez volt a filozófiám.

Hogy most miért gondolta meg magát, arról a magazinnak azt mondta, egyszerűen nem sikerültek jól a róla készült filmek, sőt, szerinte olyan emberek készítették őket, akik nem ismerték igazán sem a családját, sem őt magát.

Végül már pokolian dühös voltam. Egy este egy vacsora közben arra jutottam, ez az én rohadt történetem, hát megosztom veletek, mert annyi szeretetet kaptam tőletek.

A könyv Michael Feinstein amerikai énekes segítségével készült, aki 40 éve barátságban áll Minnellivel, és a Grand Central Kiadó gondozásában jelenik meg.

Az 1972-es Kabaré című filmben Minnelli által előadott dalra, a Maybe This Time-ra utalva a színésznő úgy fogalmazott: „hihetetlen események és életveszélyes csaták után most már tényleg »Lady Peaceful, Lady Happy« vagyok”.

Köszönöm mindannyiótoknak, hogy ennyire szerettek… hogy aggódtok értem. Szeretném, ha tudnátok, hogy még mindig itt vagyok, még mindig szétrúgom a seggeket, még mindig szeretem az életet és még mindig alkotok. Szóval, amíg ez a könyv meg nem érkezik, tudjátok, hogy nevetek, minden tekintetben biztonságban vagyok, körülvesznek a szeretteim és izgatottan várom, mit hoz az élet következő kanyara. Gyerekek, várjatok, míg ezt meghalljátok!

– mondta Minnelli, aki idén márciusban ünnepelte 78. születésnapját.