Az HBO rövid előzetesválogatást villantott: jön a The Last of Us második évada, egy Maffiózók-dokumentumfilm és egy újabb Trónok harca spin-off

Pedro Pascal és Bella Ramsey története sötétebb fordulatot vesz.

Videós összeállítással jelentkezett az HBO, több régóta várt és néhány új sorozatának első részleteivel: jön a The Last of Us második és A Fehér Lótusz harmadik évada,  a Trónok harca előzménysorozata, A hét királyság lovagja, de érkezik a Stephen King-féle Az által ihletett Welcome to Derry és The Sopranos címmmel egy dokumentumfilm is, amely a Maffiózók alkotójának életét és karrierjét mutatja be. Látható lesz még egy új szuperhős-paródia, a The Franchise, a Dűne spin-offja, a Dune: Prophecy és a Batmanhez tartozó A Pingvin is. Folytatódik továbbá az Aranykor, az És egyszer csak, illetve az Ipar.

Az előzeteseket tartalmazó videót a Sárkányok háza második évadának fináléja előtt tették közzé, a felvillantott sorozatokat 2024-25-re ígérik.

A legnagyobb várakozás minden bizonnyal a The Last of Us következő évadát előzi meg, ez ugyanis a tavalyi év egyik legfelkapottabb (és kritikailag elismertebb) HBO-sorozata volt. Annyit már lehet tudni a közelgő második évadról, hogy hét részes lesz, és a játék második részét félig dolgozza fel. A társalkotók, Craig Mazin és Neil Druckmann a Deadline-nak elmondták, hogy egy harmadik évadban folytatják majd a történetet, mivel a forrásanyag ezúttal sokkal terjedelmesebb, mint az első évadé.

„A játék második részéből származó történetanyag sokkal több, mint az első játékban szereplő történetanyag, így a kezdetektől fogva az volt a feladatunk, hogy kitaláljuk, hogyan meséljük el ezt a történetet több évadon keresztül. Ilyenkor az ember természetes töréspontokat keres, és a tervezés során úgy éreztük, ebben az évadban a természetes töréspontot hét epizód után jött el” – mondta Mazin.

A disztópikus dráma második évadában Bella Ramsey és Pedro Pascal is visszatérnek, a történet az előző évad végén veszi fel a fonalat, a készítők szerint pedig, míg az első évad központi témája a feltétel nélküli szeretet volt, a másodiké a bosszú lesz.

Pontosabban mondva ez a folytatása az első évadban megismert szeretetnek, csak épp az érem sötét oldala; az igazság keresése minden áron azokért, akiket szeretsz, és ennek a folyamatnak a feltárása

– mondta Druckmann a második évadról.