Elismerte bűnösségét a pedofil képek birtoklásával megvádolt volt BBC-s sztárriporter

Huw Edwards a brit közmédia egyik legismertebb híradósa volt.

Huw Edwards, a BBC korábbi legismertebb híradósa bűnösnek vallotta magát háromrendbeli, gyerekekről készült „illetlen felvételek” készítésében. A londoni Westminster kerület magisztrátusi bírósága szerdai rövid meghallgatásán Edwards elismerte a bűncselekményeket – írja a BBC.

Ahogy a bíróságon elhangzott, az egykori híradósnak egy másik férfi 377 szexuális tartalmú képet küldött a WhatsAppon, amelyek közül 41 gyermekeket ábrázoló pedofil kép volt.

A rendőrség szóvivője közölte, hogy ezek vádak elkülönülnek más állításoktól, amelyek tavaly nagy sajtóvisszhangot kaptak, és amelyeket kivizsgáltak. A közvéleményt tavaly nyáron lázban tartó szexuális zaklatási ügyben végül a felesége árulta el, hogy Edwards a megvádolt BBC-s műsorvezető.

A tavaly novemberben letartóztatott Edwards áprilisban távozott a BBC-től. Korábban ő volt a társaság legfelkapottabb és legjobban fizetett hírbemondója, a BBC One tízórás hírműsorának egyik fő műsorvezetője, és gyakran választották a nagy országos események közvetítésének élére.