Szexista megjegyzés miatt küldték haza az Eurosport kommentátorát

Egy veterán sportkommentátort hazaküldtek az olimpiáról, miután szexista megjegyzést tett az aranyérmes ausztrál női úszókra.

Egy veterán sportkommentátort hazaküldtek az olimpiáról, miután szexista megjegyzést tett az aranyérmes ausztrál női úszókra. Miközben a 4×100 méteres gyorsúszó váltó éppen levonult a párizsi medence partjáról, Bob Ballard azt mondta, hogy „most végeznek éppen”, és hozzátette, hogy „tudod, milyenek a nők… együtt mászkálnak, sminkelgetnek”. Az erről készült videó gyorsan elterjedt, és az Eurosport műsorszolgáltató később közölte, hogy eltávolították a kommentátori posztról. Ballard még nem kommentálta nyilvánosan a megjegyzéseit.

Mollie O’Callaghan, Emma McKeon, Meg Harris és Shayna Jack előtte az Egyesült Államokat és Kínát győzte le, és ezzel zsinórban a negyedik olimpián Ausztrália szerezte meg az aranyérmet ebben a számban. Éppen integettek a tömegnek és ünnepelték a sikert, amikor Ballard megjegyzése elhangzott.

Vasárnap az Eurosport közölte, hogy Ballard – aki korábban hosszú ideig a BBC riportere és műsorvezetője volt – már nem vesz részt a közvetítésekben:

Az Eurosport tegnap esti közvetítésében Bob Ballard kommentátor helytelen megjegyzést tett. Emiatt azonnali hatállyal eltávolítottuk a kommentátori beosztásunkból

– írták.

Ballard az 1980-as évek óta a globális sportközvetítések egyik oszlopos tagja volt, számos olimpiai játékról és világbajnokságról tudósított, írja a BBC.