Elon Musk: az olimpia megnyitója rendkívül tiszteletlen volt a keresztényekkel

Az órákon át egymást követő produkciók egy része számos közszereplőnél kiverte a biztosítékot, a szupermilliárdosnál azonban csak kevesen lehettek zaklatottabbak.

Péntek este hivatalosan is kezdetét vette a 2024-es párizsi olimpia, aminek megnyitóján néhány kultúrbomba és a sztárparádé mellett a fáklyavivő Snoop Dogg, Celine Dion, illetve számos transznemű, meleg és drag queen arc is feltűnt, akik különböző színpadi produkciókkal kerültek a figyelem középpontjába.

A Vidnyánszky Attila által a 2015-ös budapesti színházi olimpiára is meghívott Thomas Jolly által jegyzett műsor sokak szerint minden idők legprovokatívabb ünnepsége volt – a legerősebb reakciókat a Daily Beast gyűjtötte össze.

Elon Musk saját platformján, az X-en döntött úgy, hogy megosztja a gondolatait a témában: egy felhasználó által közzétett egyperces anyaghoz, illetve a kapcsolt „utasítsd el a degeneráltságot” mondathoz hozzáfűzte:

ez rendkívül tiszteletlen volt a keresztényekkel.

A legtöbbeknél nyilvánvalóan a legismertebb Leonardo da Vinci-mű, az Utolsó vacsora megidézése volt – Musknak ehhez is volt néhány szava: arról írt, hogy

a kereszténység erőtlenné (szó szerint: fogatlanná) vált.