Jack Black lemondta a Tenacious D hátralévő koncertjeit a Trump-merényletről szóló vicc miatt

Black azt állítja, nem tudott előre Kyle Gass poénjáról.

Jack Black lemondta a Tenacious D folyamatban lévő turnéját, és közölte, hogy a duó „minden jövőbeli kreatív tervét” felfüggesztették, miután társa, Kyle Gass a színpadon ellentmondásos viccet csinált a hétvégi, Donald Trump elleni merényletkísérletről. Mint azt egy kedd délelőtti hírünkben megírtuk, botrányt kavart a vicczenekar vasárnapi koncertje, amikor Sydneyben a színpadon Black felköszöntötte a születésnapját ünneplő Gasst, és arra kérte, kívánjon valamit, mire Gass azt válaszolta: „Legközelebb ne hibázzátok el Trumpot”.

A színész, komikus és énekes Black kedden így nyilatkozott:

A vasárnapi műsorban elhangzottak teljesen váratlanul értek. Soha nem helyeselném a gyűlöletbeszédet, és soha nem bátorítanám a politikai erőszakot semmilyen formában. Hosszas mérlegelés után már nem érzem helyénvalónak a Tenacious D turné folytatását, és minden jövőbeli kreatív tervemet felfüggesztettem. Hálás vagyok a rajongóknak a támogatásukért és a megértésükért.

Gass megjegyzése rengeteg kritikát váltott ki, egy szélsőjobboldali ausztrál szenátor pedig egyenesen a Tenacious D kitoloncolását követelte. A duó októberben kezdte volna meg amerikai turnéját, de ezt most úgy tűnik, jegelték, írja a Deadline.