Átírják a Gareth Southgate-ről szóló dráma befejezését

A darabban Joseph Fiennes alakítja az angol fociválogatott szövetségi kapitányát.

Egy brit író, aki az angol labdarúgó válogatott szövetségi kapitányáról, Gareth Southgate-ről írt színdarabot, átírja a forgatókönyvet, hogy az tartalmazza már az angol válogatott szereplését is a 2024-es Eb-n. James Graham elmondta, hogy megváltoztatja a Dear England (Kedves Anglia) című darab befejezését, hogy a Spanyolország elleni vasárnapi vereséget követő dráma is benne legyen.

A mansfieldi írót arra is felkérték, hogy írja meg a forgatókönyvet egy kétperces montázshoz, amelyet a BBC döntő közvetítése előtt sugároztak. A Kedves Angliából, amely a National Theatre azonos című színdarabjaként született, négyrészes televíziós drámát is készít a BBC One. A szövetségi kapitányt Joseph Fiennes alakítja a darabban.

Át fogom írni a befejezést. Muszáj, nem igaz? A nézők ott ülnének és tudnák, hogy mi történt Németországban, ezért az elkövetkező napokban és hetekben frissíteni fogjuk a befejezést, hogy ez is szerepeljen benne

mondta Graham a BBC reggeli műsorában, hozzátéve, hogy ugyan rossz kedve volt a döntőbeli vereség másnapján, de most más érzés Anglia-szurkolónak lenni, mint a kilencvenes évek elején és a 2010-es években:

Ez az, ami inspirál engem – Southgate nem az, akit az ember tipikus harcos főszereplő alaknak tartana. Ő ennél lágyabb és csendesebb, de valami nagyon hangosat és nagyon epikusat csinált.

Anglia vasárnap Berlinben 2-1-re kikapott Spanyolországtól az Euro 2024 döntőjében Mikel Oyarzabal 86. percben szerzett győztes találata után. Az 53 éves Southgate – akit rengeteg bírálat ért az angol válogatott defenzív és fantáziátlan játéka miatt – 2016 óta irányítja a válogatottat, de jelenlegi szerződése decemberben lejár, a folytatásról pedig még nem döntött.