Molnár Áron gigantikus problémának látja, hogy Orbán-idézettel felvételiztetnek az SZFE-n

A színész-aktivista szerint kőkemény ideológiai átnevelés zajlik.

Kérlek szépen titeket, magyarázzátok már el nekem, mi a büdös franc történik a Színház- és Filmművészeti Egyetemen! Ugyanis az egyetem televíziós műsorkészítő szakán, a felvételi első fordulóján az volt a kérdés a felvételizőktől, hogy melyik idézet való Orbán Viktortól… A helyes megoldás az volt, hogy »egy ország határok nélkül olyan, mint egy tojás héj nélkül«

– mondta Instagramon posztolt videójában Molnár Áron, hozzátéve, hogy tudomása szerint a kérdések között még volt olyan, hogy a sorkatonai szolgálat szükséges-e vagy sem, döntési helyzetben te mit változtatnál az országban, ami szerinte „azért is csodálatos kérdés, mert pár kérdéssel ezelőtt egy Orbán-idézetet kellett behúznod helyesen.”

A működését nemrég felfüggesztő noÁr mozgalom alapítója szerint ez azért „gigantikus promléma”, mert a példa tökéletesen mutatja, hogy nem a felvételizők általános műveltségére, olvasottságára, tájékozottságára kíváncsiak az intézmény vezetői, az osztályt indító tanárai, hanem a hűségükre és a lojalitásukra.

Miért a felvételizőknek kell kockáztatniuk a saját sorsukat, hogy ha a saját elveik szerint cselekednek? Anno az egyetem jelenlegi vezetője, a Nemzeti Színház igazgatója azzal az érvvel foglalta el többek között az egyetemet, hogy ott ideológiai nevelés zajlik. Soha nem volt a régi, szabad egyetemen ilyen… A kőkemény ideológiai átnevelés most zajlik, pofátlanul!

– mondta a színész, arra kérve a diákokat, hogy folyamatosan kérdőjelezzék meg a tanáraikat, legyenek résen, és ne hagyják, hogy elvegyék tőlük a szabadságukat.