„Férfivá műttetné magát Karácsony Gergely” – Bödőcs Tibor híradót olvas

„Magyar Péter megette az anyját, és ízlett neki.” Így kezdődik Bödőcs Tibor híradóparódiája, és innen csak meredekebb lesz.

Magyar Péter megette az anyját, és ízlett neki. Jó estét kívánok!

Ezekkel a mondatokkal kezdődik Bödőcs Tibor legújabb videója, amely kiállításában a nyolcvanas évek, témavilágában a kétezer-húszas évek közmédiás híradóit parodizálja.

A magyarpéterezés után rögtön Szentpétervárra kanyarodunk, ahol orosz és magyar békepárti politikusok találkoznak, Putyin elnök pedig örökbe fogadja Dzsudzsák Balázst. Külpolitikai vonalon azt is megtudjuk, hogy Orbán Viktor az USA-ba látogatott, ahol megtanította fütyülni és cipőt kötni Donald Trumpot.

A belpolitikai hírek között a Bödőcs által alakított hírolvasó egyebek mellett tudatja:

A bicskei áldozatok elnézést kértek végre Balog Zoltántól, Varga Judittól és Novák Katalintól.

A humoristával legutóbb tavaly decemberben készítettünk interjút. A közélet abszurditásaira és a saját paródiáira is utalva akkor úgy fogalmazott, „én csak egy gátőr vagyok, ne rajtam kérd számon az árvíz szintjét!”.

Kapcsolódó
Bödőcs Tibor: Anyám szokta fejemre olvasni a rólam írt kommenteket
Vajon ellensúlyozzák-e a történelem borzalmait Mozart operái, a Monty Python poénjai és Messi cselei? Beleférhet-e közéletünk abszurditása egy-egy SMS-be? Ilyen kérdésekről, illetve Torgyán József prózájáról is elmélkedtünk Bödőcs Tiborral, akinek az idén jelent meg harmadik könyve. Interjú.