Pénzt és kreatív hatalmat követelnek a Blair Witch eredeti szereplői

Nemrég jelentették be, hogy készül a found footage-filmek mérföldkövének tartott horror rebootja.

Utólagos anyagi kompenzációt és kreatív hatalmat kérnek a The Blair Witch Project (Ideglelés) című horrorfilm szereplői, Rei Hance, Joshua Leonard és Michael Williams Facebookon tették közzé nyílt levelüket a konkrét követeléseikkel. Mindezt azután posztolták, hogy Jason Bloom bejelentette: a Blumhouse rebootolja a Blair Witch-szériát, több film várható belőle.

A The Blair Witch Project 1999-ben jelent meg, és horrortörténeti mérföldkő lett. Mindössze 60 ezer dollárból készült, 250 millió dollárt hozott világszerte, és ismét a köztudatba emelte a found footage műfaját. Sikerét az internetnek is köszönheti, ez volt ugyanis az első filmek egyike, amelynek népszerűsítése már a világhálón keresztül történt, ráadásul jól eltalált vírusmarketinget építettek a film köré: arra játszottak, hogy valós történetről van szó, amely során a szereplők eltűntek.

A három főszereplő most egész konkrét követeléseket fogalmazott meg:

A színészészeket egyébként az eredeti film rendezői és produceri stábja is támogatja, a nyílt levelet követően Eduardo Sánchez, Dan Myrick, Gregg Hole, Robin Cowie és Michael Monello szintén kiadott egy közleményt amelyben támogatásukról biztosították őket.