Szász Júlia a színházi balesetéről: Azt hittem, hogy meghaltam

A színésznőnek már jól megy a lépcsőzés, így nemrég hazaköltözhetett.

Először adott hosszabb hosszabb interjút Szász Júlia azt követően, hogy tavaly novemberben súlyos balesetet szenvedett a Nemzeti Színházban. A HVG-nek többek közt azt is elárulta mikor volt a legboldogabb, hogyan lett színész, és miért álomszerep számára Szendrey Júlia.

A színésznő arról is mesélt, hogy a baleset előtti időszakban a kiégés jeleit vette észre magán, és többször nehézséget okozott az, hogy színpadra álljon: „Az egész szakma helyzetéből adódóan is meginogtam, hogy ennek így van-e értelme. Azt éreztem, hogy csak egyre rosszabb lesz, fullasztó volt. Cserhalmi mondta, hogy amióta a pályán van, nem volt még ilyen nehéz színésznek lenni.”

Megkerülhetetlen téma volt a novemberi baleset, Szász jelenleg is a gyógyulásra koncentrál.

Az elején, amikor még nem értettem, mi történt, csak annyit érzékeltem, hogy nem tudok mozogni. Aztán azt hittem, hogy meghaltam, de az csak a dupla adag ketamin volt, amit belém nyomtak. Nagyon durva hallucinációim voltak. Azt gondoltam közben, hogy milyen jó filmet lehetne csinálni ebből a nézőpontból, ahogy mennek a neonok a mentőkocsi ablakában, meg azok a hangok. Amikor kezdtem kitisztulni, akkor beugrott, hogy ú, basszus, ez a kórház, akkor valami nagy baj van

– nyilatkozta a balesetről. Azt is elárulta, hogy a baleset előtt élete fontos részét alkotta a sport, amelyet érzelemszabályozásra is használt, emiatt az első két hónapban erős hangulatingadozásai voltak, mivel nem tudta levezetni a belül felgyülemlett feszültséget. A baleset óta pszichológushoz jár fókuszált terápiára, amely nagyban segít feldolgozni a történteket. Azt is megosztotta, hogy a hétvégén költözött haza, mivel eddig a mozgáskorlátozottsága miatt nem lépcsőzhetett.

Szász a lapnak elmondta, hogy a baleset miatt sok mindent átértékelt magában a munkával kapcsolatban. Többek közt azt, egészen biztosan nem fogja úgy folytatni a munkát, mint ahogy eddig csinálta.

Az életemmel kapcsolatban fogalmaztam meg tanulságokat. Hogy mit szeretnék máshogy csinálni, mi az, amiben már nem fogok megalkudni. Mi az, ami fontos.

Legutóbb a közvetetten a sajtó, közvetlenül pedig a kommentelők ríkatták meg, nehezen viseli ugyanis, ha az Instagram-sztorijaiból cikkek készülnek. Többször osztott meg ugyanis telefonos jegyzeteket a kórházból, amely sokak számára úgy jött le, mintha megmondóembernek akarna tűnni, pedig csak az érzéseit írta ki magából, nem volt célja az, hogy bárkit megsértsen, mégis durva és pocskondiázó kommenteket kapott.