Presser és Szörényi először lép együtt színpadra

Inkább beszélgetni fognak, mint zenélni, de ki tudja, lehet, hogy hangszer is előkerül.

Február 25-én először lép színpadra együtt a hazai rocktörténet két legendája: Presser Gábor és Szörényi Levente – olvasható a Világítótornyok című beszélgetéssorozat szervezőinél. Az Óbudai Társaskörben tavaly ősszel indult pódiumbeszélgetés-sorozat vendégei a hazai művészeti és tudományos élet jeles egyéniségei.

A közlemény felhívja a figyelmet arra, hogy a két Kossuth- és Erkel-díjas alkotó, akik örökre beírták magukat a 20. századi magyar könnyűzenei kánonba, soha nem szerepelt még közösen színpadon. Az 1960-as évek végétől a hazai rockélet alapköveit rakta le Szörényi az Illéssel, majd a Fonográffal, Presser pedig az Omegával és később az LGT-vel.

A két teljesen különböző stílust és különböző kultúrkört képviselő művész 2009-ben adott először közös nyilatkozatot egy zenei rendezvény kapcsán, de a Világítótornyok soron következő alkalmával lépnek először együtt pódiumra

– írják.

Presser Gáborral legutóbb tavaly készítettünk interjút a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról premierjének 50. évfordulója apropóján, azt a beszélgetést itt olvashatják.

Kapcsolódó
Presser Gábor: Nincs épelméjű ember, akit nem befolyásol a világunk gyorsan terjedő elmebaja, közönye, cinizmusa
Presser Gáborral beszélgettünk arról, hogy határozta meg pályáját az ötven éve bemutatott Képzelt riport, mit gondol az előadást övező vitákról, szereti-e elhagyni a komfortzónáját, nyomasztja-e a világ jelenlegi állapota, és nevezhetjük-e őt zongoraidomárnak?