Két év börtönre ítélték Bródy János fiát az Egyesült Államokban

Az informatikus bosszúból feltörte az őt alkalmazó bank rendszerét, miután kirúgták.

Két év börtönre ítélte az amerikai bíróság Bródy János fiát, Bródy Dánielt, mert az informatikus bosszúból feltörte az őt alkalmazó bank rendszerét, miután kirúgták – írja a Blikk.

A San Franciscó-i bíróság három vádpontban is bűnösnek találta a magyar zenész fiát, aki a The First Rebuplic Bank alkalmazottja volt. A cikk szerint „Bródy Dániel elbocsátását követően nem adta le a céges laptopját, hanem hazavitte és a vállalati laptopjáról törölte a bank kódtárait, rosszindulatú szkriptet futtatott a naplók törlésére, gúnyolódásokat hagyott a bank kódjában a volt kollégák számára, és más banki alkalmazottaknak adta ki magát azzal, hogy munkameneteket nyitott a nevükben.”

Az ítélethirdetéskor a bíró mintegy 220 ezer dollárban (mintegy 76 millió forint) határozta meg a bank rendszereiben okozott kár teljes költségét. A pótvádirat szerint a férfi kirúgását követően a rendőrségen is feljelentést tett, amiben hamisan azt állította, hogy a cég által biztosított laptopját ellopták az autójából, miközben edzőteremben volt – írja a Blikk.

A cikk szerint Bródy Dániel végül 2023 áprilisában beismerte bűnösségét. Az ügyében az ítélet azonban csak most született meg: 24 hónapnyi börtönbüntetésre ítélték, valamint arra is kötelezték, hogy fizessen meg 529 ezer dollárt, vagyis 182 millió forintnak megfelelő összeget.