Hallgasson bele Nyári Károly tavalyi adventi koncertjébe – az idein a finn Mikulás is ott lesz az Aria Hotelben

Nyári Károly egy év után adventi koncerttel tér vissza az Aria Hotel Budapest szűk körű koncerteknek teret adó aulájába, a Café Lisztbe. Különleges meglepetésben lesz részük a koncertre látogatóknak, hiszen Észak-Finnországból, Lappföldről érkezik Joulupukki, az igazi finn Mikulás. A koncert alkalmával Joulupukki és Nyári Károly a hotel karácsonyi fényeit ünnepélyesen felkapcsolva jelzi az adventi időszak kezdetét. Íme egy kis ízelítő a tavalyi karácsonyi koncertből.

Az Aria Hotel Budapest az első olyan ötcsillagos szálloda, amelynek a koncepciója a zenei tematikára épül. Olyan művészeket igyekeznek kiválasztani, akik valamilyen módon kulturális hidat valósítanak meg Magyarország és a nemzetközi zenei élet között.

A hotel bensőséges koncertélményt nyújtó aulájában, a Café Lisztben november 30-án, az ünnepvárás időszakának kezdetén csendülnek fel újra Nyári Károly saját slágerei és a könnyűzene klasszikussá nemesedett, nosztalgikus emlékeket idéző örökzöld melódiái. Igazi családi örömkoncertnek lesznek a hallgatók fültanúi, hiszen a művész két lánya, Nyári Aliz és Nyári Edit a koncert meghívott fellépői, akikkel duett dalok is elhangzanak. A koncert végén pedig az igazi finn Mikulás, Joulupukki és Nyári Károly közösen, a hotel karácsonyi fényeit ünnepélyesen felkapcsolva jelzi az adventi időszak kezdetét.

Ezen kívül a szállodában az idei évadban is folytatódnak a londoni Royal Opera House-ból az élő opera- és balett közvetítések, az ünnepek alatt újra vetítik A diótörőt, mely csodálatos, korhű díszleteivel és jelmezeivel a klasszikus balett mű egyik leghagyományosabb, legpazarabb feldolgozása. A Royal Ballet előadásában látható műholdas közvetítés felvételét a szálloda december 16. és 30. között tűzte műsorára reggel 11:00 órai kezdettel. A közvetítések alkalmával a nézők színházi látcső nélkül, közelről élvezhetik az előadásokat akár a szállodában elfogyasztott reggelit követően.

A közvetítések időpontjai: 2023. december 16., 17., 23., 26., 27., 28., 29., 30. 11:00 óra. Jegyek az alábbi linken érhetőek el.

Nyári Károly Adventi koncertje : 2023. november 30. csütörtök 20:00 óra. Jegyek itt.

Nyári Károly Prima díjas művész tavalyi adventi koncertjének részlete:

Az Aria Hotel

New York-i Library Hotel Collection-höz tartozó Aria Hotel minden részletében a zenének hódol. Az épület négy zenei szárnyát a jazz, opera, klasszikus és könnyűzenének dedikálták, 49 szobájának mindegyikét egy-egy zenei legenda öröksége fémjelzi, a 302-es szoba például Csajkovszkij emlékét idézi meg. A szállodának saját zeneigazgatója van Magyar Kornél személyében, aki kiemelten foglalkozik a magyar és nemzetközi zenei intézményekkel és előadóművészekkel való kapcsolat építésével. Részben ennek köszönhető, hogy a földszinten található Café Liszt tükörtermének felületeit a világ leghíresebb muzsikusai látták el kézjegyükkel: Anna Netrebko, Gregory Porter, Lenny Kravitz, Hans Zimmer, Rita Ora, hogy csak néhányat említsünk.

A hotel klasszikus zenei szárnyának tiszteletbeli zenei kurátora Fischer Iván, az opera szárnyé Rost Andrea, a kortárs zenei szárnyé pedig Rúzsa Magdolna.

A zenei tematikájú szálloda koncertsorozatában az elmúlt évben olyan nemzetközileg elismert muzsikusokat hallhatott a közönség mint Bogányi Gergely, aki Clara Dent-Bogányival és Bogányi Bernadettel lépett fel, Rost Andrea és a Hot Jazz Band, valamint a chicagói jazz zenész, Patricia Barber.