Ki mondta, hogy egy tini és egy makacs öregúr nem lehetnek barátok?

A Valami madarak előzetese a 24.hu-n látható először.

Egy tizenhét éves lány és egy idős férfi közt szövődő barátságot mutat be Hevér Dániel első nagyjátékfilmje, amelynek előzetese a 24.hu-n látható először.

A Valami madarakban két merőben más helyzetben levő, de egyformán magányos ember találkozik: Bélát egy baleset után fia az idősek otthonába küldi, amelyet az idős férfi úgy él meg, mintha az egész világ összeesküdött volna ellene. A kiutat a szökésben látja, amelyben társa a másik magányos lélek, a 17 éves Zoé, aki ugyancsak nem jókedvéből van az otthonban: büntetésként dolgozik itt. A nagy szökés megtervezése során akaratlanul is valószínűtlen barátság szövődik köztük a majdnem hatvanévnyi korkülönbség ellenére, hisz több dolog köti össze őket, mint ahogy azt először hinnék: hasonló karakterük, magányuk és az érzés, hogy mindenkinek csak az útjában vannak. A főszerepekben a Jászai Mari-díjas Szacsvay László és 2021-es Berlinálén Ezüst Medvével díjazott Kizlinger Lilla látható, a filmet december 14-én mutatják be a magyar mozik a Mozinet jóvoltából.

Hevér első nagyjátékfilmje a Nemzeti Filmintézet Inkubátor programjának támogatásával valósul meg, emellett elnyerte a Karlovy Vary filmfesztivál szakmai fórumán a MIDPOINT Institute legjobb forgatókönyvnek járó fődíját is.