Jack White kiábrándult Elon Muskból, ezért eladja a Tesláját

Pedig White pár éve még a 21. század Henry Fordjának nevezte Muskot.

Jack White láthatóan annyira kiábrándult Elon Muskból, hogy árverésre bocsátja szeretett Tesla autóját. Az egykori White Stripes-frontember 2013-as Model S típusa a személyes tárgyai között szerepel, amelyeket jelenleg egy virtuális garázsárverésen kínál eladásra.

Pedig White egykor nagyon lelkes Tesla-rajongó volt. Muskot egyszer még konkrétan „a 21. század Henry Fordjának” is nevezte, 2018-ban pedig magánkoncertet adott a vállalat egyik kaliforniai üzemében.

De ahogy Musk viselkedése az elmúlt évek során egyre kifogásolhatóbbá vált, White rajongása az üzletember iránt egyértelműen csökkent. Tavaly decemberben, miután Musk felvásárolta a Twittert – ami végül az oldal mélyrepülését eredményezte – White az Instagramon szidalmazta őt az oldal önkényes szólásszabadság-szabályozásai miatt, írja a Consequence. Az, hogy a zenész nem szimpatizál az amerikai szélsőjobb felé forduló Muskkal, nem meglepő annak tükrében, hogy nemrég néhány, Donald Trumppal parolázó hírességet is megszólt, mint Mel Gibson vagy Mark Wahlberg.