A kultfilmmé vált A világ legrosszabb embere alkotói új filmmel érkeznek

2021-ben meglepően nagyot ment A világ legrosszabb embere című film, most a producerei és a főszereplője újra együtt dolgoznak.

2021-ben Joachim Trier mindenkit meglepett, amikor A világ legrosszabb embere című filmje szinte a semmiből tört be, és vált a fesztiválzsűrik és az artmozik közönségének kedvencévé. A több tucatnyi díja és jelölése mellett például két Oscarra is jelölt norvég film producerei, Andrea Berentsen Ottmar és Dyveke Bjørkly Graver Eye Eye Pictures néven nemrég hozott létre új produkciós céget, és újra behúzták A világ legrosszabb embere főszerepét alakító Renate Reinsvét egy főszerepre.

A szóban forgó, Armand című rendezői debütálás is les: ez lesz első nagyjátékfilmes rendezése Halfdan Ullmann Tøndelnek, akinek Fanny című rövidfilmjét 2017-ben a norvégok legfontosabb filmes díjára, Amanda Awardra is jelöltek. Egy hatéves kisfiúról, Armandról szól majd, akit azzal vádolnak meg, hogy nem megfelelően viselkedett legjobb barátjával, a vádak nyomán pedig a felnőttekből is kitör mindenféle indulat.

Az Eye Eye Pictures hitvallás szerint rendezői fókuszú filmekkel akar foglalkozni, legutóbbi filmjük, A rosszul vagyok magamtól szintén felhívta magára a figyelmet a tavalyi évben. Annak idején A világ legrosszabb embere művészfilmhez képest óriási, tizenkét millió dolláros bevétellel zárta a mozis pályafutását, így az Armandot komoly figyelem övezi.