FesztiválszezON! – a Kis-Duna mente térség nyári fesztiváljai

Lazulós vagy ugrálva táncolós? Ízlelgetős vagy habzsolós? Különlegességre fogékony vagy tradícionális? Kérdeznénk, mi jön be, de végülis mindegy! Mert itt megtalálod!

KeveFeszt – Nemzetiségi kultúrák ráckevei ünnepe

2023. június 17-én a Magyarországon élő összes nemzetiség nemcsak népművészeti csoportjaival, zenekaraival, színes viseleteivel képviselti magát, hanem ízletes ételeivel is! Szlovák, román, sváb, görög, ruszin, örmény, lengyel finomságokat találtok a Szegedi Kis István sétányon, amely a térség egyik legkiválóbb piacának is helyet ad minden szerdán és szombaton. Keresd a KeveFeszt programjait a Facebook-on!

Dunapart Feszt – A bejövős fesztivál

2023. július 6-8.

Mitől bejövős? Attól, hogy ide csak bulizni jössz be. Mert aludni otthon is tudsz, nem? Akkor gyere ki a zöldbe, ahol a Duna-parton a kedvenc zenekaraid és DJ-id szórakoztatnak hajnalig. 3 nap, 4 színpad, 24 fellépő vár a Savoyai kastély előtti parkban. A fesztivál még attól különleges, hogy konkrét vállalásokat tesz a környezet fenntarthatóságáért. Egyik cél például, hogy 2025-re 50% megújuló energiából gazdálkodjon a rendezvény.  www.dunapartfeszt.hu

Summerfest – Élménysziget határok nélkül

2023. augusztus 15-20.

Az idén 30. jubileumát ünneplő folklórfesztivál nem csupán a népművészetről és néptáncról szól. Sokkal többről! Különböző kultúrákat, szokásokat testközelbe hoz hozzánk és a zene, valamint a tánc nyelvén is közvetíti azokat felnőttek és gyermekek részére egyaránt. A fesztiválon belül a Kis-Duna családi nap pedig a helyszín egyedisége előtt is tiszteleg, hiszen ezen a napon minden program valamilyen formában a Dunához kötődik. www.summerfest.szigetszentmiklos.hu

Kis-Duna Vízi Fesztivál – Mindenki fesztiválja

2023. augusztus 17-20.

A négynapos fesztivál izgalmas szabadidős programokkal, mese- és bábelőadással, színházi estekkel, gyermek- és felnőtt koncertekkel, lampionos csónakfelvonulással, vízparti utcabállal vár Titeket.

Ízelítő a programokból:

Válótársas színházi előadás Pokornyi Liával és Ötvös Andrással

SUP-os felvonulás, Lampionos csónak felvonulás

Magyar Népmese Színház

Gyertek! A részletes programot hamarosan megtaláljátok a fesztivál Facebook oldalán.