Apja szerint azért volt szükség a Britney feletti gondnokságra, hogy megvédhesse őt

Jamie Spears több mint egy évtized után adott újra interjút.

Jamie Spears egy évtized után adott hosszú interjút, amiben lánya feletti korábbi gyámságáról, illetve családjáról is szó esett – vette észre a Deadline, ami rövid összefoglalójában sorra vette a hosszú cikk állításait.

Britney most hetvenéves apja szerint a gondnokságra azért volt szükség, hogy a kétezres évek végén idegösszeomlással küzdő énekesnőt mindenáron megvédhesse, az ugyanis nem csak saját döntések meghozatalára ált képtelenné, de a negatív hatásokra is túl fogékonnyá vált, így ha mindez nem történik meg, akkor

a lánya talán már nem is élne

– tette hozzá.

Jamie Spears a személyes és pénzügyek közt is teljes irányítást szerzett, amit 2019-ig tartott fenn.

A gyámságot egy 2021 novemberi bírósági ítéletig gyakorló férfi szerint a gyermekek részleges felügyeleti joga sem jöhetett volna létre a gyámság nélkül, hiszen így volt partnerével, Kevin Federline-nal közösen osztozhattak a tizenéves fiúk nevelésén.

Spears az interjúban lánya pénzügyeiről is mesélt: eszerint a gyámság alatt az anyagi háttere is megszilárdult, ebben pedig a négy kiadott album, a három nagy világkörüli turné, illetve egy Las Vegas-i szerződés is segítette.

A második vegasi tartózkodást Britney az utolsó pillanatban mondta le, arra hivatkozva, hogy szünetet tart a munkában, valójában azonban egy pszichiátriai klinikára vonult. Ezt a döntést egyesek szerint Britney ellenezte, apja azonban az akarata ellenére mondta ki a végső szót.

Az énekesnő egy bírósági meghallgatáson később arról beszélt, hogy

rettegett az apjától, aki turnékat, illetve rehabilitációs kezeléseket erőltetett rá, gyógyszerekkel tömte, sőt, megtiltotta neki, hogy eltávolítsa a fogamzásgátló spirálját.

Jamie Spears ezekre a vádakra is reagált:

Annyit elmondhatok, hogy a legtöbbeknek fogalma sincs az igazságról. Az ügyvédje sem tudja, mi a valóság. A média nem hallotta az igazságot, csak Britney vádjait. Engem nem zavar, ha valaki ezért rosszat mond rám, mert tudom, hogy amit hallok, az nem igaz.