Ki mondta, hogy egy hullaház éjjeliőre és egy halott közt nem szövődhet szerelem?

Madarász Isti új filmje, az Átjáróház épp erre az alaphelyzetre épít szürreális romkomot. Előzetes.

Előzetes érkezett Madarász Isti új filmjéhez, az Átjáróházhoz, amelyben egy nem mindennapi szerelmi történet elevenedik meg. A romantikus fantasy-vígjáték egészen máshogy értelmezi az amíg a halál el nem választ-frázist, a két szerelmes közül ugyanis az egyikük történetesen halott.

Nagyon úgy néz ki, hogy a nagynénjével élő Krisztián végre jó szériának néz elébe – szerzett munkát, ráadásul szerelmes lesz. A lánnyal az első találkozás után legközelebb a srác munkahelyén találkozik, ebben csak az a rendkívül szomorú, hogy a srác egy hullaházban dolgozik, a lány pedig hullazsákban érkezik oda. A fantasztikus elemekkel bőven operáló filmben a halál nem választja el a szerelmeseket, ahogy a hullaház sem az a csöndes, kihalt hely, ahogy azt hinnénk. A filmben Rujder Vivien és Bárnai Péter alakítják a valószínűtlen szerelmespárt, de Kulka János is felbukkan szellemlényként, rajta kívül Árpa Attila, Dobó Kata, Mészáros Máté, Galla Miklós, Kútvölgyi Erzsébet és PamKutyáék is feltűnnek.

Madarásznak ez a második nagyjátékfilmje a Hurok után, december 8-án mutatják be a hazai mozik.

Az Átjáróház egyébként meglehetősen régóta készült, lapunk még 2020 nyarán járt kint a forgatáson, amelyet a pandémia miatt kellett halasztani.

Kapcsolódó
Az sem választja el a szerelmeseket, hogy egyikük halott
Madarász Isti filmje, az Átjáróház forgatása utolsóként állt le a járvány kezdetekor, és elsőként indulhatott újra. Megnéztük, milyen így dolgozni.