Dalszerzőknek indított honlapot az Artisjus

A Songwriting HUB dalírással kapcsolatos szakmai események, programok, pályázatok, kiadványok és tartalmak gyűjtőoldala lesz.

Songwriting HUB néven indított dalszerzőknek szóló online gyűjtőoldalt az Artisjus. Az új felület célja, hogy egy helyen elérhetővé tegye a dalírással kapcsolatos összes hazai szakmai eseményt, programot, pályázatot, kiadványt és tartalmat, beleértve az Artisjus és más zeneipari szereplők kezdeményezéseit is.

A gyűjtőoldalon megtalálhatók és kereshetők lesznek az olyan hazai szakmai események, mint például a dalszerzői, dalszövegírói vagy zenei produceri táborok és pályázatok, de a témába vágó kiadványok, tévés, videós és audio tartalmak is. A Songwriting HUB a zeneipari szereplők ajánlásaira is épít, az odlalon is lehet releváns programokat beküldeni.

Egyre nagyobb a figyelem a dalszerzőkön, akik a zenei értéklánc legelső láncszemei. A közönség is egyre inkább észreveszi őket az előadó mögött, szakmai programok is indulnak a pályakezdő vagy már befutott dalszerzők tájékoztatására, oktatására, helyzetbe hozására

– mondta Tóth Péter Benjamin, az Artisjus üzleti transzformációs igazgatója. Az Artisjus maga is támogatja dalszerzői programok megvalósulását, 2018 óta összesen 288 millió forintot fordított erre a célra.