Meghalt Nick Cave fia, Jethro

A zenész néhány éven belül második fiát veszítette el.

Meghalt Jethro Lazenby Cave, Nick Cave legidősebb, harmincegy éves fia, írja a Guardian. Halálával Cave alig néhány év különbséggel még egy gyermeke elvesztését gyászolja: Arthur nevű fia 2015-ben halt meg. Jethro halálát apja jelentette be közleményben:

Nagy szomorúsággal megerősítem, hogy fiam, Jethro meghalt. Hálásak lennénk, ha a családunk privátszféráját meghagynák nekünk ezekben a napokban

– írta. Jethro 1991-ben született, anyja Beau Lazenby. Nick Cave első házasságából származó második fia, Luke mindössze tíz nappal később látta meg a napvilágot. Jethro Ausztráliában nevelkedett, és nem találkozott apjával hét-nyolcéves koráig.

Nehéz időszak volt, de végül jól alakult. Örökké bánni fogom, hogy nem tartottam érdemben a kapcsolatot Jethróval a korai éveiben, de ma már remek kapcsolatom van vele

– nyilatkozta Cave 2008-ban. Jethro ugyancsak a kezdetek nehézségéről nyilatkozott, illetve arról, hogy úgy érezte, Cave árnyékában él. Jethro felnőve divatmodell lett, többek között a Balenciaga és a Versace kreációit viselte, zenei projektjei is voltak.

Áprilisban elítélték és börtönbe került, miután anyjára támadt, ügyvédje szerint a fiatalembert skizofréniával diagnosztizálták. Jethrónak nem ez volt az első ilyen ügye, 2018-ban akkori barátnője bántalmazásáért vették őrizetbe. Anyja elleni támadása után épp múlt hétvégén szabadult a börtönből.

Jethro halálával Nick Cave immáron második fia halálát gyászolja: Susie Bick modellel közös, 2000-ben született ikerfiai, Earl és Arthur közül Arthur 2015-ben halt meg, amikor lezuhant egy szikláról Brighton közelében. Fia halálának feldolgozásáról és a Skeleton Tree című album munkálatairól készült a Még egyszer, érzéssel című 2016-os dokumentumfilm.

Kapcsolódó
Te mit kérdeznél a kedvenc rocksztárodtól, ha tudnád, hogy bármire válaszol?
Tizenöt éves fia halála után Nick Cave egészen különleges kapcsolatot épített ki közönségével. Személyre szabottan felel rajongói legintimebb, legkeményebb, legpimaszabb kérdéseire.