Drogmérgezésben halt meg egy világhírű regényíró tízhónapos unokája

Az eset még novemberben történt, de csak most vált publikussá.

Gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítják az elmúlt évtizedekben számos irodalmi díjat bezsebelt, Magyarországon leginkább a 2017-ben megjelent 4 3 2 1 miatt ismert Paul Auster fiát – írja a New York Times.

A cikk szerint a negyvennégy éves Daniel alig tízhónapos lányát, Ruby-t november elsején eszméletlenül találták meg a férfi brooklyni otthonában, a kórházba szállítás után az orvosok pedig már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A szakvélemény szerint a gyerek szervezetében

heroin, illetve az Amerika-szerte a leghalálosabb kábítószernek tartott, fájdalomcsillapítókban is használt fentanil keverékét találták,

az orvosszakértők a lapnak azonban nem számoltak be az eset körülményeiről, hiszen azokat egy éppen futó nyomozás próbálja meg tisztázni.

Daniel Austernek nem ez az első találkozása a törvénnyel: 1996-ban egy gyilkossági ügyben hallgatták ki. Ebben végül semmilyen bizonyítékot nem találtak ellene, arra azonban fény derült, hogy 3000 dollárt lopott el a későbbi elhunyttól, így egy bírósági per eredményeként próbaidőre ítélték.