Megfélemlítés miatt perli Nicki Minajt és férjét egy 27 évvel ezelőtti nemi erőszak áldozata

A felperes azt állítja, Minaj és Kenneth Petty megpróbálták rávenni, vonja vissza egykori vallomását, melyben Pettyt nevezte meg erőszaktevőként.

Pert indított egy nő Nicki Minaj és férje, Kenneth Petty ellen, miután 1994-ben New Yorkban már nemi erőszakkal vádolta meg Pettyt. Jennifer Hough pénteken nyújtott be keresetet a New York-i kerületi bíróságon, és azt állítja, hogy Petty megfélemlítette és zaklatta őt, hogy ne beszéljen az esetről, miközben állítása szerint Minaj megfenyegette a felperest, hogy vonja vissza állítását, miszerint Petty megerőszakolta őt. A beadványban Hough a házaspárt tanú megfélemlítésével, érzelmi stressz okozásával, zaklatással, bántalmazással, testi sértéssel és szexuális zaklatással vádolja.

A Billboard által megszerzett kereset részletezi, hogy 1994. szeptember 16-án, amikor Hough és Petty mindketten 16 évesek voltak, és Queensben éltek, a férfi késsel fenyegetőzve megerőszakolta Hough-t. Pettyt még aznap letartóztatták, később pedig bűnösnek vallotta magát nemi erőszak kísérletében, és 18-tól 54 hónapig terjedő börtönbüntetésre ítélték. Ugyanő később egy másik, nem kapcsolódó ügyben emberölés vádjában is bűnösnek vallotta magát, tízéves büntetéséből hetet töltött rács mögött, és 2013-ban engedték feltételesen szabadon, de a törvény értelmében szexuális bűnözőként kellett regisztrálnia magát.

Hough azt állítja, 2018-tól kezdve megugrott az érdeklődés a személyazonossága iránt, miután Minaj nyilvános megjegyzéseket tett az üggyel kapcsolatban. Egy 2018-as Instagram-poszt alatt Minaj visszavágott azoknak, akik továbbra is kritizálták Petty bűnügyi múltját, egy rádióműsorban pedig azt mondta, hogy Hough tévesen vádolta meg nemi erőszakkal, és szerinte levélben vonta vissza a vallomását, amit Hough tagad. „De a fehérnek igaza van” – mondta Minaj később az epizódban, noha Hough-t a beadvány „kétrasszúként” írja le.

2020-ban, nem sokkal azután, hogy Petty-t letartóztatták, mert nem regisztráltatta magát szexuális bűnözőként, a kereset szerint Hough testvére félmillió dolláros ajánlatot kapott Minajtól, ha a felperes ír egy levelet, amelyben visszavonja a Petty alperes elleni nemi erőszakkal kapcsolatos állítását. Egy másik alkalommal Minaj Hough gyermekkori barátján keresztül további 20 000 dollárt ajánlott, és azt javasolta, hogy bónuszként születésnapi videókat küld a felperes lányának a 16. születésnapjára, ha aláírja az elkészített visszavont nyilatkozatot.

„A felperes 2020 májusa óta nem dolgozik a súlyos depresszió, a paranoia, az állandó költözködés, a zaklatás és a fenyegetések miatt, amelyeket az alperesek és társaik részéről kap. Jelenleg elszigetelten él a megtorlástól való félelmében” – áll a beadványban.