Springsteen, Santana és Patti Smith is fellép a járvány utáni óriáskoncerten

New Yorkban az újjászületést ünneplik.

Patti Smith, Andrea Bocelli, LL Cool J, Elvis Costello, Wyclef Jean, Barry Manilow, Carlos Santana és Rob Thomas is fellép azon az óriáskoncerten, melyet a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások feloldása alkalmából, az „újjászületés ünneplésére” rendeznek a New York-i Central Parkban augusztus 21-én. A fellépők névsorát kedden ismertette Bill de Blasio főpolgármester.

Korábban már közölték, hogy fellép a nagyszabású koncerten Bruce Springsteen, Jennifer Hudson és Paul Simon is, valamint az Earth, Wind & Fire, a Killers és a New York-i Filharmonikusok is ott lesznek. A műsort várhatóan mintegy 60 ezer néző követheti figyelemmel. A jegyek 80 százaléka ingyenes, a koncertet a CNN is közvetíti. Aki a helyszínen szeretné nézi az előadást, annak igazolnia kell, hogy megkapta a koronavírus elleni oltást – közölte a főpolgármester az MTI híre szerint.

A showműsort megelőző héten élő koncerteket tartanak New York négy másik városrészében: Staten Islanden, Brooklynban, Queensben és Bronxban. Az Egyesült Államok keleti partvidékén fekvő metropolisz volt 2020 tavaszán az amerikai koronavírus-járvány fő gócpontja.