Vidnyánszky ízléstelen politikai támadásnak tartaná Szarka Gábor józsefvárosi kitüntetésének visszavonását

Józsefváros önkormányzata indítványozni fogja az SZFE alapítványi átalakításában kulcsszerepet vállaló Szarka kitüntetésének visszavonását.

Az Indexnek pénteken eljuttatott levelében reagált Pikó András VIII. kerületi polgármester szerdai bejelentésére Vidnyánszky Attila, miszerint Józsefváros önkormányzata a soron következő testületi ülésén indítványozni fogja az SZFE alapítványi átalakításában kulcsszerepet vállaló Szarka Gábor kitüntetésének visszavonását. A Színház- és Filmművészeti Egyetem kancellárja tíz éve vette át a Józsefvárosi Becsületkereszt nevű kitüntetést.

Az SZFE kuratóriumának elnöke levelében azt írja, „a kitüntetés visszavonása kisstílű politikai bosszú, a kerület polgáraihoz és történelméhez méltatlan pitiánerség”.

Józsefváros polgármesterének minősíthetetlen javaslatát megfélemlítő szándékú, ízléstelen politikai támadásnak tartjuk. Polgármester úr elgondolkodhatna azon is, hogy vajon milyen folyamatokat indítana meg az, ha politikusok a korábban adományozott kitüntetéseket kezdenék el visszavonni a napi aktuálpolitikai számítás és a pillanatnyi, tűnékeny politikai siker reményében

– teszi hozzá.

A levélhez a kuratórium többi tagja is a nevét adta, egyben reményét fejezi ki, hogy a VIII. kerületi képviselő-testület az indítványt elutasítja, vagy azt maga a polgármester visszavonja.