„Ne bújjanak ki a felelősség alól!” – a sztrájktárgyalások megkezdését sürgetik az SZFE polgárai

49 munkanapja kezdték meg a sztrájkot.

Mi, az SZFE polgárai (…) 2020. október 1-jén kezdtük sztrájkunkat az egyetemi autonómia visszaszerzéséért. Sztrájkunk azóta is tart, 49 munkanapja. Sztrájkköveteléseinket világosan megfogalmaztuk, azokat a Fővárosi Törvényszék háromszor is jogszerűnek találta

– írják az egyetem oktatói, hallgatói és dolgozói a munkáltatónak címzett nyílt levelükben, hozzátéve, hogy az oktatási jogok biztosának megküldött panaszukat az ombudsman hivatala befogadta, alaposan megvizsgálta, majd jelentésében arra jutott, hogy a sztrájkköveteléseink alapját képező egyetemi autonómia súlyosan sérült egyetemükön, amikor a félévet a kuratórium felfüggesztette. Mindezek ellenére szerintük érdemi tárgyalásokat a sztrájkbizottsággal mind a mai napig nem kezdett sem a munkáltató, sem az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriuma.

Ezért az SZFE polgáraiként mi – hallgatók, oktatók, dolgozók – együttesen szólítjuk fel önöket arra, hogy a sztrájkbizottsággal azonnal kezdjék meg az érdemi tárgyalásokat! Ne bújjanak ki a felelősség alól! Ne féljenek vállalni korábbi tetteik következményeit!

– áll a levélben, amit az egyetem 333 oktatója, dolgozója és hallgatója írt alá.

A sztrájkbizottság követelései a következők: