Kaliforniából is elhozott egy díjat az Apró mesék

Szász Attila szélhámosfilmje Kerekes Vicával és Szabó Kimmel Tamással újabb díjat nyert.

Global Vision díjat nyert Szász Attila Apró mesék című romantikus szélhámosfilmje a Cinequest nemzetközi filmfesztiválon San Joséban.  A Szilícium-völgy népszerű nemzetközi filmfesztiválját, a Cinequestet tavasszal a koronavírus-járvány miatt félbe kellett szakítani, ám októberben online változatban folytatódhatott, a díjazottak listáját pedig a napokban hozták nyilvánosságra.

Az Apró mesék közvetlenül a 2. világháború után játszódik, amikor sokan még nem tudják, mi lett a fronton szolgáló szeretteik sorsa, ebben a zavarosban halászott a Szabó Kimmel Tamás alakította szélhámos, kosztért, kvártélyért hazudozva az otthon maradottaknak, amikor viszont egy hasonló kamu balul sül el, menekülnie kell a fővárosból, és egy erdő mélyi kunyhóban talál menedéket – és szerelmet. Ám a Kerekes Vica alakította főhősnő férje (Molnár Levente alakításában)bármikor hazatérhet a frontról, ahogy ez nyilván meg is történik, pattanásig feszítve a helyzetet.

Beleszeretett az első emberbe, aki nem kajálta be a hazugságait
Szabó Kimmel Tamás szélhámosként éli túl a világháború utáni napok zűrzavarát, és majdnem belehal, amikor jó útra tér a ragyogó Kerekes Vica oldalán. Apró mesék kritika.

Szász Attila (Félvilág, Örök tél) 2019-ben bemutatott mozifilmje eddig is számos fesztiválon szerepelt, és egy sor díjat el is hozott, Várnából a zsűri különdíját, Pármából a legjobb filmzenéért járó fődíjat és a legjobb film díját, az Izmirben tartott Balkán Panoráma Filmfesztiválnak pedig a fődíját nyerte el.

Kiemelt kép: Vertigo Media