DrMáriással és Bukta Imrével jön a Kieselbach Galéria karantén-tárlata

A látogatók a galéria kirakatán keresztül és online nézhetik meg a tárlatot.

Különleges karantén-tárlatot rendez kortárs festők és szobrászok részvételével a Kieselbach Galéria a koronavírus körülményeihez alkalmazkodva. A kiállítás egyszerre lesz zárt és nyitott. A látogatók a fizikai valóságban csupán a Falk Miksa utca és a Szent István körút felé néző kirakatok ablakain keresztül nézhetik meg a falakon sorakozó műveket, de a galéria honlapján keresztül mindenki otthonról is megtekintse a tárlatot.

A kiállítást április 29-én Nyáry Krisztián nyitja meg online közvetítéssel, a galéria falai közül, ahol ő egyedül fog tartózkodni. A 15 alkotó rövid videó bejelentkezéssel vesz majd rész az eseményen.

A tárlaton kiállító művészek:

A bemutatásra kerülő alkotások néhány nappal a megnyitó előtt érkeztek a művészek műtermeiből – Erdélyből, Mezőszemeréről és Budapest különböző pontjairól.

A képzőművészek számára természetes léthelyzet a magányban való alkotás, a műtermek falai most mégis másként határolják le a világot. Ebben a csendben új, különleges művek születnek, a korábbiak további jelentésrétegekkel bővülnek –  megfogalmazzák a képzőművészet eszközeivel azt, amit elvesztettünk, és amit reméljük, mielőbb visszakapunk. Soha nem volt időket élünk. A jövő művészettörténetében bizonyára lesz egy külön fejezet, ami ennek az időszaknak a munkáit dolgozza fel – olvasható a kiállítás közleményében.

Valamennyi kiállított kortárs műalkotás a Kieselbach Galéria webshopján megvásárolható, ahol további több ezer festmény és rajz várja még az érdeklődőket a magyar művészet korábbi korszakaiból.

Kiemelt kép: Instagram / kieselbachgaleria