Egyedi szájmaszkokat árul egy magyar dizájner

Tomcsányi Dóra mellett a NUBU is hasonlóan járt el.

Jó ideje hiánycikknek számít nálunk a szájmaszk a koronavírus következtében annak ellenére is, hogy Müller Cecília tiszti főorvos nemrég elmondta, csak az egészségügyi dolgozók és betegek viseljék azt. Hangsúlyozta, a szájmaszk viselése önmagában nem elégséges a biztonságunkhoz, mert nem fogja megállítani a járvány terjedését.

Ettől függetlenül rengetegen keresik a maszkokat, biztosan vannak olyanok is, akik az egyedi darabokat keresik. Tizenegyezer forintért árul egy három maszkot tartalmazó csomagot Tomcsányi Dóra divattervező.

A Facebookon különböző reakciókat váltott ki a termék. Van, aki értetlenkedéssel áll a maszkhoz, mások szerint érdemes támogatni a hazai divatot a termék megvásárlásával.

Tomcsányi Dóra egy kommentelőnek szánt válaszában azt írja, hogy nem számolnak anyagköltséget, maradék anyagból dolgoznak, működési költségük mellett pedig béreket és járulékot kell fizetniük.

Van annyi eszem, hogy tudjam, az elvarrt zsebet is varrónő varrja és nem magától készül. Igen, a ruhák megvarrásáért is ilyen magas órabért kapnak, merthogy ennyibe kerül ma foglalkoztatni egy hiányszakmában alkalmazott varrónőt […] Nagyon sajnáljuk, hogy bántó számodra a működésünk, de nekünk fontosabb, hogy ne a munkanélküliséget erősítsük, hanem a bezárt üzletünk bérleti díját és a fizetéseket kitermelhessük.

Nem Tomcsányi az egyetlen dizájner itthon, aki maszkokat készít. A NUBU is hasonlóan járt el, maszkjaik 3 890 forintért rendelhetők meg.

A cikk előző változatában tévedésből azt írtuk, hogy egy darab maszk kerül 11 ezer forintba a három darabos csomag helyett. Ezt javítottuk, ezúton elnézést kérünk.

Kiemelt kép: Facebook / Tomcsanyi