„Megerőszakoltak, bedrogoztak és fogságban tartottak” – ezért nem hallottunk Duffyról évekig

A brit énekesnő Mercy című dala az egekbe repítette karrierjét, majd nem sokkal később teljesen eltűnt a nyilvánosság elől. Most sokkoló történetet mesél arról, miért.

A brit énekesnő, Duffy amilyen hirtelen jött, olyan hirtelen tűnt el teljesen a nyilvánosság elől. Duffy még 2008-ban tört be a széles köztudatba, amikor Mercy című dala meghódította először a brit slágerlistákat, majd az egész világot, az év harmadik legkelendőbb dala lett Nagy-Britanniában, az album pedig, amelyen helyet kapott, kilencmillió példányban kelt el és tarolt a Grammyn és a Brit Awardson. 2010-ben még kijött egy új albummal, ám azután Duffy hirtelen szinte teljesen eltűnt a nyilvánosság elől: egy kisebb színházi és egy filmes megjelenéseit leszámítva 2017-ig semmi hír nem volt róla, és akkor is csak egy rejtélyes posztot tett közzé arról, hogy hamarosan valami újjal jelentkezik. A sajtó ugyan egy ideig találgatott, de miután nem jutottak eredményre, az énekesnő korábbi nyilatkozataira hagyatkozva arra jutottak, hogy Duffynak alighanem elege lett a hirtelen jött világhírből, és nyugodtabb, civil életre vágyott. Most azonban kiderült, hogy a valódi ok Duffy eltűnése mögött brutális trauma volt. Instagram-posztjában így ír:

Az igazság az, és kérlek, higgyétek el, hogy már rendben és biztonságban vagyok, hogy megerőszakoltak, bedrogoztak és fogságban tartottak napokon keresztül. Természetesen túléltem. A felépülés időbe telt. Nem tudok könnyedén beszélni erről. De azt elmondhatom, hogy az elmúlt tíz évben, miután napok ezreit töltöttem azzal, hogy visszaszerezzem a napfényt a szívembe, most már valóban süt a nap. Azon tűnődsz, miért nem használtam a hangomat, hogy kifejezzem a fájdalmam? Nem akartam, hogy a világ lássa a szomorúságot a szememben. Azt kérdeztem magamtól, hogyan énekelhetnék szívből, amikor a szívem összetört? Aztán lassan összeforrt.

Duffy megírta azt is, hogy mennyire hálás a rajongók törődéséért, és hogy tudja, sokan tűnődtek azon, miért és hova tűnhetett, és ő is sokat gondolkodott rajta, hogy hogyan beszéljen a vele történtekről, de végül egy korrekt és érzékeny újságíró kellett hozzá, hogy beszélni tudjon arról, amin keresztülment.

Egy újságíró megtalálta a módját, hogy elérjen, és én elmondtam neki mindent a nyáron. Kedves volt, és csodálatos érzés volt végre beszélni

– írta. Duffy azt ígéri, hogy heteken belül megjelenik vele egy audio-interjú, amelyben részletesebben is elmondja a történteket, ám addig azt kéri mindenkitől, hogy értsék meg, mennyire nehéz neki kiállnia a történetével, és hogy ne zaklassák a családját kérdésekkel, ezzel is segítve abban, hogy ez az egész egy pozitív élménnyé válhasson.

Kiemelt kép: Leon Neal / AFP