Zaklatási ügy körvonalazódik az Újszínházban

Állítólag három éve történt és el akarták tussolni. Dörner György is tudhatott róla.

Egy állami kitüntetéssel is rendelkező, ismert színész zaklatott állítólag egy nem színész alkalmazottat az Újszínházban – írta meg elsőként a hvg.hu.

A portál megkereste Dörner György igazgatót, de amikor azt kérdezték tőle, meg tudja erősíteni, hogy történt-e szexuális visszaélés az általa vezetett színházban 2016-ban, állítólag azt felelte:

Köszönöm a kérdését, és minden jót kívánok,

majd letette a telefont. Azonban színházi körökből többen megerősítették a zaklatás megtörténtét.

A hvg.hu értesülései szerint az Új Színház vezetése, konkrétan Dörner György pénteken levelet kapott a fenntartó Fővárosi Önkormányzattól, amelyben azonnali tájékoztatást kértek az állítólagos szexuális visszaélésről.

Az állítólagos szexuális visszaélést tetézi, hogy az ügyet állítólag el akarták tussolni. A portál szerint Dörner mindössze annyit tett, hogy elkülönítette egymástól a történet két szereplőjét.

Az Index úgy tudja, hogy az elkövető az áldozatot lefogta, a ruhája alá nyúlt, és fogdosta.

És ezen a ponton az ügy újabb kérdéseket vethet fel, amelyekre szintén az Újszínház igazgatójának kellene válaszolnia. A konkrét esetet követően ugyanis különös körülmények között került sor Dörner György újbóli főigazgatói kinevezésére, a folyamatban pedig a szexuális zaklatási váddal érintett színésznek is lehetett része – tette hozzá a lap.

Illetve az is érdekes, hogy a Katona József Színházban is nemrég pattant ki egy hasonló botrány, ami után Gothár Péternek távoznia kellett az intézményből. A kormányoldal pedig erre hivatkozva letámadást indított a teljes színházi világ ellen.

Kiemelt kép: MTI / Mohai Balázs