Íme, néhány tipp karácsonyi ajándékokra. Szavazz, te melyiket választanád!

A tökéletes karácsonyi ajándék kiválasztása egyáltalán nem könnyű feladat, rengeteg stresszel jár. Ha mégis sikerül kiválasztanunk a tökéletesnek véltet, akkor sem biztos, hogy azt a reakciót érjük el vele, amit szerettünk volna. Körbekérdeztük, ki mivel lepné meg hozzátartozóit, ezekből gyűjtöttünk ki párat.
Kapcsolódó cikkek

1.       A klasszikus: ruhanemű

Bár talán elcsépelt ajándékötletnek hangzik, az biztos, hogy ruhára mindig mindenkinek szüksége van. Persze érdemes lenne előtte kipuhatolózni, hogy ki mit szeretne kapni, de akár el is viccelhetjük az egészet egy ronda kötött pulcsival, amit ha máskor nem is, legalább ünnepekkor lehet viselni. Ugyanez a helyzet a zoknival: nem túl kreatív és kicsit személytelen is, a szórakoztató, vicces figurákkal vagy mintákkal díszített darabok viszont talán mosolyt csalhatnak az arcokra.

2.       A másik klasszikus: könyv

A ruhanemű mellett a másik klasszikus ajándék a könyv. Itt semmiképp sem ajánlanánk az albumokat, mert általában ezeknek az a sorsa, hogy a megajándékozott belenéz, átlapozza, aztán soha az életben nem kerül le a polcról, maximum nagytakarításkor. Ha a legújabb könyvek közül választanánk – amelyeknek az az előnye is megvan, hogy talán a szerettünk még nem vásárolta meg – itt van a mindig nagy népszerűségnek örvendő Nyáry Krisztián új kötete, az Életemnél is jobban, ami a tavaly megjelent szerelmeslevelek és hozzá tartozó történeteket tartalmazó Írjál és szeressél című könyvének a folytatása. Ebben most 115 újabb híres ember története szerepel. Aki kevésbé romantikusat, de szórakoztatót szeretne (és szépirodalmat), annak napjaink legsikeresebb humoristájának, Bödőcs Tibornak a Meg se kínáltak című kötetét ajánlják kultúra rovatos kollégáink.

3.       Elektronikai eszközök

Ez is gyakori ajándékötlet, bár az előző kettőnél jóval megterhelőbb anyagilag. Másfelől, ha már úgyis ajándékozunk, mikor máskor költsünk el egy komolyabb összeget, főleg, ha arra a háztartási gépre, kütyüre egyébként is szükség lenne. Lecserélhetjük így a telefonokat, bővíthetjük a konyhai gépparkot stb. A techtud rovatos kollégák szerint ilyen ajándékoknál talán azok a legjobbak, amik egyszerre több embernek is örömöt okoznak. Egy új tévével a családnak, vagy egy új számítógéppel garantáltan nem nyúlhatunk mellé.

4.       Saját készítésű ajándék

Költséghatékony, viszont igazán szívből jövő ajándék lehet, ha mi magunk készítünk valami meglepetést a szeretteinknek karácsonyra. Itt szintén az ötletelés a legnehezebb, az interneten azonban számos oldal segíthet a választásban, sőt hatalmas a tárháza az erre szakosodott könyveknek is. Van még egy szuper tippünk: az ajándékkészítő-tanfolyamok. Ezeknek az az előnye, hogy karácsonyi hangulatban másokkal is megoszthatjuk a készítés örömét, mindamellett, hogy új, valószínűleg hozzánk hasonló gondolkozású embereket is megismerhetünk.

5.       Élmény

Mire gondolunk élmény alatt? Színházzal vagy utazással például biztosan hatalmas örömet okozol. Ennek a tökéletes kombinációja lehet, ha a Szegedi Szabadtéri Játékokra váltasz jegyet, vagy bérletet.

Amellett, hogy egy igazán különleges nyári éjszakával lepheted meg szeretteidet, akár egy pár napos kiruccanást is szervezhettek a napfény városába.

Fotó: Kelemen Zoltán Gergely / MTI

A Szabadtéri jövő nyári produkciói között olyan nagysikerű előadásokat lehet találni, mint a West Side Story, a Jézus Krisztus Szupersztár vagy éppen az Apáca Show. Ha nem tudsz választani egyet, nem kell aggódni, hiszen a különböző bérleteknek köszönhetően egy ajándékkal akár több színházélményt is szerezhetsz.

Így már csak egy kérdés maradt:

Szponzorált tartalom

A cikk a Szegedi Szabadtéri Játékok támogatásával készült.