Az ebéd mellett faültetést is rendelhetünk a Netpincéren

510 forintért faültetéssel segíthetünk egy közösségi erdőültető projektben.

Elég szuper ötletet valósít meg a Netpincér, ahol mostanság nemcsak ételt, de faültetést is tudunk rendelni, írja a Forbes. Az 510 forintba kerülő rendelés a Myforest nevű alapítvány közösségi erdőültető projektjét segíti. A virtuális étlapon ki tudjuk választani, hány fát szeretnénk ültetni, majd a végértékét a Netpincér levonások nélkül továbbítja az alapítványnak (a Netpincéren Közösségi Erdőkért Alapítvány néven találhatóak meg).


A MyForest célja a Földön található erdők számának megduplázása, az adományokból közösségi erdőket telepítenek Magyarországon. Következő nagy projektük 2020 tavaszán 20.000 facsemetét ültetni a Nógrád megyei Csécse melletti 2 hektáros területen. Előreláthatólag 200 fát/fő kellene ültetni, hogy megduplázódjon az erdőségek mérete, ezzel segítve az ember okozta szén-dioxid megkötését.

A Netpincér oldalán, a Myforest projektjének támogatása mellett, más jótékonysági projekteket is tudunk támogatni, mint a Vigyél haza nevű, idős kutyákat támogató alapítványt, valamint a súlyos lelki vagy testi beteg gyerekeket meseterápiával segítő Mosoly alapítványt.

Kiemelt kép: Facebook / MyForest – Közösségi erdők