Dave Grohl könnyekig meghatódott a Szigetes dokumentumfilmtől

A Foo Fighters énekese reméli, hogy találkoznak még a kerekesszékes sráccal, akit felhívott a színpadra a pesti koncerten.

A Foo Fighters zárta idén a Sziget Fesztivált. Két és fél órás koncertjük érzelmi csúcspontja egyértelműen az volt, mikor a Dave Grohl felhívta magához egy kerekesszékes rajongóját a színpadra, aki nemcsak onnan hallgathatta az utolsó dalt, de még rommá is törhette a frontember gitárját. A pillanat annyira inspirálónak bizonyult, hogy az álmát valóra váltó srácról fél órás dokumentumfilm is készült, ami már az interneten is nézhető. A Sziget megváltoztatta az életemet, ez a kedvenc fesztiválom és kedvenc helyem a Földön – mondja a Wheels of Madnessben Gal Mizrachi, akinek úrja egészen kedvenc zenekara, a Foo Fighters színpadáig vezetett. A filmet megnézte Dave Grohl is, akit a reakcióból ítélve eléggé megindított Mizrachi története.

Ébredés után futottam bele ebbe… egy vegytiszta üzenet arról, hogy a remény, a szeretet, a zene és az emberek közösen hogyan tehetik jobb hellyé a világot. Gal, a könnyeimet törölgetve kívánok neked Boldog Születésnapot (fogalmam sem volt!), és remélem, hogy az útjaink keresztezik még egymásét. Nagyobb inspirációt jelentesz nekem, minthogy valaha is el tudnád képzelni… ez volt a legnagyobb meglepetés számomra…

Dave

írta az énekes a Foo Fighters hivatalos Facebook-oldalán, ahol magát a filmet is megosztotta. Az augusztusi koncertről szóló beszámolónkat itt olvashatja.

Kiemelt kép: Sziget