Kómából magához tért zenésszel jön a BUSH

November 13. és 15. között jön a Budapest Showcase Hub.

Idén november 13. és 15. között rendezik meg a BUSH-t, vagyis a Budapest Showcase Hub nevű klubfesztivált, melynek keretében a kelet-európai régió legjobb zenészei lépnek fel. A három napos eseményen a keleti blokk és az idei vendég, Ausztria 35 előadója mutatkozik be.

A negyedik alkalommal megrendezett fesztivál idén olyan belvárosi helyszíneken zajlik majd, mint a LÄRM, a Fogasház/Instant, az A38, a Szimpla, a Beat on the Brat, a Robot, a Toldi és az ELLÁTÓház. A szervezők idén is fontosnak tartották, hogy az összes helyszín könnyen bejárható legyen akár egyetlen este alatt is.

A BUSH szervezői idén 14 országból 700 zenei szakembert kérdeztek meg arról, hogy a saját országaikban kik a legkülönlegesebb, legfrissebb és legizgalmasabb új előadók. A november 13-i nagyszabású megnyitón az A38 Hajón a magyar Trillion és az osztrák Mother’s Cake lép fel. Utóbbi, egy pszichedelikus és funk hatásokkal átitatott rock trió, akik korábban olyan együttesekkel koncerteztek mint a Dream Theater, a Limp Bizkit, a Tito & Tarantula vagy a Velvet Revolver. A BUSH különlegességének ígérkezik a lengyel Perfect Son koncertje. Az indusztriális elektronikával áthatott melankólikus szintipopot játszó Tobiasz Bilińsk a Caribou, Son Lux, José Gonzales bookingjáért is felelős Pitch & Smith legújabb tagja.

A BUSH-on mutatkozik be az észt P.J. Harvey-ként emlegetett Anna Kaneelina és a litván junior a. Az otthonában, Vilniusban gigasztárnak számító lo-fi elektropop előadó csupán 2015 óta foglalkozik elektronikus zenével, karrierjét egy utcai verekedésnek köszönheti. A fiatal zenész a kórházban tért magához, és semmire nem emlékezett korábbi életéből. Hat hónapot töltött ágyban fekve, ezalatt ismerkedett meg az elektronikával. Néhány hónap alatt 60 dalt írt, amiket ma már teltházas koncerteken ad elő.

Jegyek és további információ itt.

Kiemelt kép: