Klippremier a Rossz versek filmben nem, de albumon szereplő dalhoz

A Bizonytalan a Rossz versek film fontos dalának készült, de végül nem került bele. A miértekről is mesélt a rendező.

A Reisz Gábor rendezte Rossz versek című filmhez egy egész album is készült, de nem klasszikus, a filmben nem szól ezek közül minden szám. Így van ez a Bizonytalan című dallal is, aminek most itt van a premierje. Nem csak ez az egyetlen újdonság a klippel kapcsolatban, Reisz mesélt nekünk erről:

Nem készült még sose klasszikus, zenélős videója a zenekarunknak, és tekintve, hogy a július 5-i Kobuci kertes koncertünk után is lesz még jó pár fellépésünk, például az Ördögkatlan fesztiválon, gondoltuk nem árt, ha a minél többen látják, hogy ez a zenekar zenélni is szokott, nem csupán a filmek zenéjében vesz részt.

Ahogy a rendező arról is mesélt, miért fontos ez a dal a film elkészültével kapcsolatban:

A Bizonytalan című dal az elsők között volt, amit megcsináltunk a »VAN valamis« időszak után. Nekünk azért is fontos, mert ez volt az első olyan dal, amiben zongora (Kálmán András) és basszus (Koroknay András) ugyanazt a témát játssza szinkronban. Ebbe a megoldásba nagyon beleszerettünk, így a Rossz versek filmlemezen több dalban is visszatér ez a hangzás.

Fotó: Vajda Réka

Miről szól a dal?

A dal arról a vágyakozásról és kétségről szól, amiben gyakran őrlődik az ember. Merthner Tamás, a Rossz versek főszereplője is ebben a tehetetlen állapotban tengődik. Sokáig biztosak voltunk abban, hogy ez a dal lesz az egyik alap témája a filmnek, azonban Tálas Zsófi vágóval valahányszor megpróbáltunk a film alá tenni, teljesen elvitte a figyelmet és beárnyékolta a hangulatával, úgyhogy nagy fájdalmunkra nem került bele a filmbe.

Viszont – ahogy említettük már – klip készült hozzá, amit itt mutatunk meg először:

A klip operatőre és stábja egy személyben a Rossz versek operatőre, Becsey Kristóf volt. És legyenek itt a zenekar tagjai is, ami igazi szupergroupnak is nevezhető: Szendrey-Nagy Olivér (ének, Papaver Cousins), Kálmán András (billentyűk, Európa Kiadó, Manaky), Csorba Lóránt (gitár, Lóci játszik), Koroknay András (basszusgitár, Manaky, Àbáse), Burucs Szabolcs (dob, Néhai Bárány), Lukács Roland (ütőhangszerek, Fél Liter Yngyen), Reisz Gábor (gitár, Fél Liter Yngyen).

Címkék: