Újabb Trónok harca blama: tényleg visszanőtt Jaime keze?

A kávéspohár-gate után újabb ciki hiba maradt a Trónok harcában. Vagy mégsem?
Kapcsolódó cikkek

A Trónok harca minden hype és kulturális jelentőség ellenére talán még soha nem volt annyira a hírek és vélemények kereszttüzében, mint most, hogy az utolsó évadát tapossa. A rövidke, hat epizódos évaddal kapcsolatban mindenkinek megvan a véleménye, és kényszert is érez annak megosztására a „régen minden jobb volt” jegyében. Aztán az előző epizód után jött a kávéspohár-gate: az egyik jelenetben az látszott, hogy már a deresi lakomán is létezett a modern kávékultúra, Daenerys előtt az asztalon ugyanis egy starbucksos pohár volt. A HBO persze profin kezelte a bakit, kiadtak egy könnyed hangú közleményt, majd csendesen kiradírozták a jelenetből az oda nem illő darabot. Ám az éles szemű rajongók az aktuális, utolsó előtti epizóddal kapcsolatban is találtak egy hibát: az egyik, a neten fellelhető jelenetfotón Jaime jobb keze teljesen ép, hús-vér kézfejnek tűnik, holott ugye a Királyölő néhány évaddal ezelőtt elveszítette a jobb kezét.

Ám a BuzzFeed nem vette be a dolgot ellenőrzés nélkül, és megnézték, hogy mi van az epizódban. Ott pedig minden egyes képkockán egyértelműen látszik, hogy Jaime az aranykezét viseli a jelenetben, olyannyira, hogy a fém csillogása még a hulló vakolat porfelhőin is átcsillog.

Fotó: HBO
Fotó: HBO

Valószínűleg annyi történt, hogy a weben elérhetővé tett jelenetfotók között maradt egy hibás példány. A show jelenetfotósa, Helen Sloan elmondása szerint az epizódok adásba kerülése után feltöltött képek nagy része a forgatáson készül, még a CGI előtt, azaz a feltöltött képek nem egyszerűen az utómunkázott, fényelt, vágott, effektezett jelenetekből vannak. Egyszerűen annyi történt, hogy a netre feltöltöttek egy olyan, a forgatáson készült képet, amit nem ellenőriztek, de az adásba nem hibásan került be a kérdéses képkocka. Azóta pedig már a weboldalról is lekerült a kérdéses fotó.

Kiemelt kép: HBO