Meghalt Lorraine Warren, a legendás démonvadász

Warren és férje, Ed Warren 1952 óta paranormális jelenségek felkutatásával foglalkozott, több mint 4000 kísértetjárást vizsgáltak ki munkájuk során.

92 éves korában, csütörtök este meghalt Lorraine Warren, az „igazi szellemirtó”, írja a Daily Mail. Halálának hírét unokája jelentette be a Facebookon pénteken.

Tegnap este a nagymamám, Lorraine Warren csendben és békésen itthagyott minket, hogy csatlakozzon szeretett Ed-jéhez. Boldog volt és nevetett egészen a végéig. Ő volt az én angyalom és hősöm, és nagyon hiányozni fog. Mindenkit arra kérek, csatlakozzon hozzánk, hogy ünnepelje az életét és tisztelje a gyönyörű lelkét. Ne felejtsétel el megbecsülni a szeretteiteket, amíg megtehetitek. Köszönöm, az Isten áldjon meg mindannyiotokat.

osztotta meg pénteken a Facebook-on.

Warren és férje, Ed Warren 1952 óta paranormális jelenségek felkutatásával foglalkozott, több mint 4000 kísértetjárást vizsgáltak ki munkájuk során. A házaspár közösen működtette az Okkult Múzeumot, ahol ezeknek a kísértetjárásoknak az ereklyéit állították ki. Bár sokan egyszerű csalóknak kiálították ki a házaspárt, Warrenék állítólag mindent tudományos szempontok alapján, tudósokkal együtt dolgozva közelítettek meg.

A házaspár munkásságáról film is készült, a Démonok Között című filmben Vera Farmiga és Patrick Wilson alakították őket. Ed 2006-ban halt meg, felesége tanácsait utána is sokáig kikérték a paranormális nyomozásoknál.

Kiemelt kép: JASON KEMPIN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP