Volt, aki az Oscar-gála helyett inkább forgatott

Például Kevin Smith.

A tervek szerint tavaly nyáron kezdődött volna a Jay és Néma Bob visszavág rebootja, de Kevin Smith rendező szívinfarktusa miatt el kellett halasztani a projektet. Smith január elején közölte a Twitteren, hogy már nagyban zajlanak az előkészületek és hamarosan megkezdődik a forgatás.

A rendező hétfőn az Instagramon osztott meg egy fotót, ami mellett az olvasható többek között, hogy hivatalosan is megkezdődött a Jay és Néma Bob visszavág reboot forgatása.

„Egy évvel ezelőtt, pontosan ezen a napon, majdnem meghaltam[…]Azért választottuk szándékosan a február 25-i dátumot a forgatás megkezdéséhez, hogy megünnepeljük, hogy nem váltam örökre Néma Bobbá 365 nappal ezelőtt” – írta Smith, majd hozzátette, hogy a forgatás első próbái alatt a háttérben épp az Oscar-gála ment a tévében és nagyon örült neki, hogy nem látta magát viszont a Hollywood halottjairól megemlékező részben.

A készülő filmről annyit lehet tudni, hogy Jay és Silent Bob rájönnek, hogy Hollywood rebootot készít a régi, róluk szóló filmből, így átutaznak az országon az álomgyárig, hogy megakadályozzák a film elkészültét.

A két karakter, melynek egyikét maga a rendező alakítja, az 1994-es Stop Shopban mutatkozott be, majd a Stop show, a Képtelen képregény, a Dogma, a Jay és Néma Bob visszavág és a Shop-stop 2 című filmekben is feltűntek.

A Jay és Néma Bob visszavág reboot előreláthatólag ősszel érkezik a mozikba.

Kiemelt kép: Sarah Keayes/Getty Images