Ajándékot kapnak a meleg átnevelésről az M5 botrányos interjújának beszélgetői

Ami jár, az jár.

Januárban írtunk arról, hogy az M5 egyik műsorában Trombitás Kristóf Keresztély két vendégével, Hodász András  katolikus pappal és Szőnyi Szilárddal, a Heti Válasz egykori újságírójával arról beszélgetett, ki lehet-e gyógyulni a homoszexualitásból. A felháborító téma kapcsán az Athenaeum Kiadó úgy döntött, ajándékcsomagot küld a műsorvezetőnek és két beszélgetőtársának.

A csomag Emily M. Danforth Cameron Post rossz nevelése című, a szexuális átnevelő táborokról szóló könyvét és az alábbi levelet tartalmazza:

„Szeretettel ajánljuk értő figyelmébe Emily M. Danforth Cameron Post rossz nevelése című művét.
A szerző a Rhode Island Főiskola docense, kreatív írást és irodalmat tanít. Miles Cityben, Montanában született, ahol a Cameron Post… története is játszódik. Egyetemi évei alatt „bújt elő”, vállalta fel leszbikusságát.

A regény a címben is szereplő tizenkét éves lány sorsáról szól, aki elveszíti a szüleit egy autóbalesetben, azon a napon, amikor először csókolózik a legjobb barátnőjével, Irene-nal. Cameron a mássága miatt kirótt isteni büntetésként éli meg szülei elvesztését, a bűntudat évekig kíséri őt. De nem csak a lelkiismeretével kell megküzdenie. Nevelőszülője egy szexuális átnevelő programba utalja, amellyel, legalábbis ő úgy gondolja, lehetőséget biztosít számára, hogy ne kelljen egész életében homoszexuálisként élnie. Ez persze a lány számára kényszer, a kép pedig, amivé formálni akarják, csak született természete megerőszakolása árán valósítható meg.”

Kiemelt kép: Athenaeum Kiadó