Hajdu Szabolcs és Monori Lili is feltűnik a VAN rendezőjének új filmjében

Megérkezett az első betétdal klipje.

Reisz Gábor négy évvel ezelőtt bemutatott első, VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című nagyjátékfilmje nemcsak történetével lopta be magát sokak szívébe, hanem a zenéjével is, amit maguk a készítők szereztek és aztán adtak elő különböző koncerteken. Reméltük, és számítottunk is rá, hogy ez a rendező második egészestés filmjében, a decemberben érkező Rossz versekben sem lesz másként.

A készítők szerda este a Facebookon tartották a filmben elhangzó Most című betétdal klippremierjét, melyet Reisz úgy jellemzett, hogy „olyan, mint mikor valakiben nincs még, de nincs már se”.

A videóklipben azok a különleges csendek láthatóak, melyek a forgatáson már a csapó után de még a felvétel előtt forogtak. A Most a hamarosan megjelenő Te nem (Rossz versek filmlemez) című albumuk egyik száma.

A VAN zenekart többek között Reisz és Csorba Lóránt alkották, és bár a koncerteken nem volt jelen, de felvételről hallható volt a főszereplő Ferenczik Áron is. Reisz és Csorba a Rossz versek zenéinél is maradtak, de csatlakozott hozzájuk Kálmán András (Manarky) és Szendrey-Nagy Olivér (a Papaver Cousins egyik énekese) is.

A zene mellett érdemes arra is odafigyelni, kik tűnnek fel a filmben az eddig ismert szereplők mellett. Nagy öröm  látni például a testneveléstanárként megjelenő Hajdu Szabolcsot és Monori Lilit is, úgyhogy mi már tűkön ülünk és alig várjuk a bemutatót.

A történet főszereplője a harmincas éveiben járó Tamás (Reisz), akit párizsi ösztöndíját töltő barátnője (Nagy Katica) elhagyja. A férfi rádöbben, hogy lekésett valamiről, amire egész életében várt: fiatalon egészen másként képzelte az életét. Hogy megértse, hol rontotta el, a férfi alámerül a múltjában, így sorra tűnnek fel fiatalkori énjei: gyermekként, kiskamaszként, és már majdnem felnőttként is látjuk, a megoldásra azonban egyelőre így sem derül fény.

Rossz versek, mely a tallinni filmfesztiválon debütál, december 27-én kerül a hazai mozikba.

Kiemelt kép: Rossz versek