Kanye Westet megtagadják a rapperek Trump miatt

Rapháború a láthatáron.

T.I. rapper eléggé berágott a mostanában már Ye néven nyomuló Kanye Westre, amiért utóbbi egyre szorosabbra fűzi barátságát Donald Trumppal. Tegnap megírtuk, hogy Kanye látogatást tett az amerikai elnöknél a Fehér Házban, de az utolsó cseppet a pohárban az az Instagarm-kép okozta, amin Kanye a Trump-féle, “Tegyük újra naggyá Amerikát” feliratú kampánysapkában pózol, írja a Variety. Az már csak hab a tortán, hogy azóta a rapper új sapkát dizájnolt az elnöknek, melyen kihagyta az újra szót a szlogenből.

„A kétségbeesés leginkább visszataszító, szégyenteljes, zavarba ejtő cselekedete, amit valaha láttam és a lélek árverése, hogy megszerezhesse a hatalmat” – fakadt ki Instagramján T.I., Kanye tettére célozva.

„Most láthattuk, hogyan viszi árverésre a lelkét Mr.West. Ha jól figyelsz, hallhatod, ahogy az őseink könycseppjei a földet érik. Csak annyit mondhatok, hogy … a türelmem határához értem. Itt most leállok, hivatalosan is végeztem!”

Nem T.I. volt az egyetlen, aki megbotránkozott West viselkedésén. Snoop Dogg is eléggé kikelt magából, ő „Uncle Tom”-nak (Tamás bátya) nevezte kollégáját. Ez elég durva kifejezés, az amerikai angolban azokat a feketéket jelöli, akik megalázkodva behódolnak a gazdájuknak és elismerik, valamint hangoztatják is a bőrszínük miatti alsóbbrendűségüket.

És hogy milyen is volt Ye és Trump találkozója? Utóbbi egy mondatban jól összefoglalta az eseményt:

„Megmondom őszintén, lenyűgözött. Nem semmi beszélgetés volt.”

El is hisszük. Persze, akinek van kedve megnézni, hogy milyen is volt a „nem semmi beszélgetés” 24 perces változata, annak ajánljuk az alábbi videót:

Ha Donald Trump rasszista lenne, Kanye West már rég elment volna Amerikából
Kanye Ye West nem pihent a hétvégén: szódásüvegnek öltözött, nevet változtatott, és Trumpot éltette.

Kiemelt kép: SAUL LOEB / AFP