Meghalt az internet kedvenc színésze

Egy igazi mémlegenda távozott, gyászol az egész internet.
Kapcsolódó cikkek

Három éves rákkal való küzdelme után 43 éves korában meghalt Stefan Karl Stefánsson izlandi színész, aki a LazyTown című gyereksorozattal vált ismertté és az utóbbi évek internetes kultúrájának egyik meghatározó személyiségéve vált. A színész betegsége az utóbbi években többször kiújult, felesége, Steinunn Olin júniusban fedte fel, hogy férje a hasnyálmirigyrák végső stádiumában van.

A 2014-ben véget ért sorozat nyomán az utóbbi években számos mém készült, a Stefánsson által alakított Robbie Rotten nevű karakter pedig az egyik legnépszerűbb figura lett számos online közösségben, aki számtalan képen, gifben, és videóban vált halhatatlanná, mint a folyamatosan változó mémvilág egyik állócsillaga. A 180 országban leadott sorozat, ami az egészséges életmódot népszerűsítette élőszereplős és animációs technikák vegyítésével, a magyar nézőkhöz is eljutott,

Stefansson jól viselte a hírnevet, rajongóival gyakorta kommunikált a közösségi médiákon is, betegsége alatt pedig világszerte támogatták a fanok. Utolsó Instagram-posztja is nekik szólt:

A szívem legmélyéből köszönöm a támogatást, amit nyújtotok. Reményt adtok nekem és megindítotok.

Az egyik legnépszerűbb, legtöbbet feldolgozott megjelenése a színésznek az a zenés videó volt, amiben a LazyTown egyik részében adja elő az általa alakított főgonosz a We Are Number One című számot. Az internet népétől elkezdve olyan ismertebb előadókig, mint a Living Tombstone temérdek sokan feldolgozták a dalt:

Az internet népe pedig hogyan máshogy, mint mémekben emlékezett meg az ikonikus színészről:

Kép: r/dankmemes
Kép: r/dankmemes
Kép: r/dankmemes

A színésznek nem tartanak nyilvános temetést, hamvait az óceánba szórják egy privát ceremónia keretei között.

Kiemelt kép: LazyTown Entertainment